Öğretmenlik mesleği neden kutsal bir meslektir?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlik mesleği neden kutsal bir meslektir?
  2. 24 Kasım Öğretmenler Günü kim ilan etti?
  3. Mustafa Kemal Atatürk ne zaman başöğretmen oldu?
  4. Atatürk neden başöğretmen ünvanı verildi?
  5. Mustafa Kemal Başöğretmen ünvanını kim verdi?
  6. 5 Ekim Mi 24 Kasım mı?

Öğretmenlik mesleği neden kutsal bir meslektir?

Öğretmen öğrencisini koşulsuz sevdiği için kutsaldır, bilgiyi öğrettiği için kutsaldır, anne babasından belki de hiç değer görmeyen bir öğrenciyi önemsediği ve yüreğine girdiği ve kendini değerli hissettirdiği için kutsaldır.

24 Kasım Öğretmenler Günü kim ilan etti?

Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.

Mustafa Kemal Atatürk ne zaman başöğretmen oldu?

Bakanlar kurulu günü yaptığı toplantıda Ata'ya Ulus Okullar Başöğretmenliği sanını verdi. 24 Kasım Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Atatürk neden başöğretmen ünvanı verildi?

Türk halkının yeni harfleri öğrenmesi ve okur yazar oranının artması için Latin Alfabesi kabul edildikten sonra ülkenin bir çok yerinde Ulus Okulları adı verilen Millet Mektepleri kurulmuştur ve bu okullarda ilk kez Mustafa Kemal Atatürk, 11 Kasım 1928 tarihinde elinde kalemi alarak halka yeni Türk harflerini öğretmek ...

Mustafa Kemal Başöğretmen ünvanını kim verdi?

Atatürk'e ne zaman ve kim tarafından başöğretmenlik ünvanı verildi? Bakanlar Kurulu'nun Ankarada'da 11 kasım 1928 tarihinde yaptığı toplantıda Mustafa Kemal Atatürk'e Ulus Okullar Başöğretmenliği ünvanını layık gördü.

5 Ekim Mi 24 Kasım mı?

Bugün Dünya Öğretmenler Günü... Ülkemizde 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü dünyada bir çok ülkede 5 Ekim'de kutlanıyor.