Çürük diş diğer dişleri çürütür mü?

İçindekiler:

  1. Çürük diş diğer dişleri çürütür mü?
  2. Diş Cekilmezse ne olur?
  3. Diş çürüğü hangi organlara zarar verir?
  4. Akıl dişi çekilmezse ne olur?
  5. Çürüğü diş ağrısı diğer dişlere bulaşıcı mı?
  6. Diş enfeksiyonu başkasına geçer mi?

Çürük diş diğer dişleri çürütür mü?

Diş çürüğünün meydana getirdiği bakteriler, kan ve lenf dolaşımı yoluyla hayati önem arz eden organlara taşınarak ciddi tabloların oluşmasına neden olabilir. Bir diş çürüdüğünde yanında ki diğer dişleri de çürütür mü? Diş çürüğü bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığı olduğu için yanındaki diğer dişler de etkilenir.

Diş Cekilmezse ne olur?

Peki gömülü diş çekilmez ise ne olur, çıkamayan diş zamanla sık sık apse yapmaya başlar ve şişer, yan büyüyen diş diğer dişlere baskı yaparak şekil bozukluklarına ve ağrıya sebep olur. Gömülü kalan dişler besin birikmesine sebebiyet vererek diğer dişlerde çürümeye neden olabilir.

Diş çürüğü hangi organlara zarar verir?

Çok sayıda kişide gördüğümüz diş çürükleri insan sağlığını tehdit ettiği kadar sosyal alanda da insanları olumsuz etkiliyor. Çürükler bulundurdukları mikroorganizmalar ve oluşturdukları lezyonlar sebebiyle kalp-damar hastalıklarına, romatizmaya, ülsere, böbrek ve karaciğer sorunlarına yol açabilir.

Akıl dişi çekilmezse ne olur?

Gömülü yirmi yaş dişleri çıkmaya çalıştığında üst çenede kulak bölgesi ve şakaklara alt çenede çene altına ve boyuna doğru ağrı verebilir. Bazen bu bölgelerdeki lenf bezlerinde de şişlik ve hassasiyet oluşturabilir. Böyle bir durum geliştiğinde hasta mutlaka hekime başvurmalıdır.

Çürüğü diş ağrısı diğer dişlere bulaşıcı mı?

Diş çürüğüne neden olan bakterilerin tamamen bulaşıcı olduğu bulundu. Bu yüzden lütfen çocuklarınızın, bebeklerinizin ağız çevresinden öpmeyiniz, mamasını yedirirken kontrol için kaşığını ağzınıza götürmeyiniz, emziğini ağzınıza sokmayınız" dedi.

Diş enfeksiyonu başkasına geçer mi?

Çürük ve diş eti iltihabını oluşturan bakterilerin bulaşıcı olduğunu vurgulayan Dr. Kökdemir, şunları söyledi: "Aynı çatal-bıçağın kullanılması, öpüşme ve hava yoluyla bakteriler bir kişiden diğerine geçebilir. Çiftler arasında da bu geçiş mümkündür.