Egzoz emisyon ölçümü nerede yapılır 2020?

İçindekiler:

  1. Egzoz emisyon ölçümü nerede yapılır 2020?
  2. Egzoz emisyon ölçümü ne kadar sürer?
  3. Egzoz muayenesi zorunlu mu?
  4. Tüvtürk muayene kaç saat sürer?
  5. Araç muayene kaç dakika önce?

Egzoz emisyon ölçümü nerede yapılır 2020?

3. Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılır? Araç muayenesinde olduğu gibi egzoz emisyon ölçümü konusunda da yetkili kuruluş TÜVTÜRK'tür. TÜVTÜRK internet sitesinden randevu oluşturup ölçüm yaptırabilirsiniz.

Egzoz emisyon ölçümü ne kadar sürer?

Ölçüm yapılan cihazdan başarılı sonuç alınırsa aracınız için egzoz emisyon pulu verilmektedir. Egzoz emizyon gazı ölçümü yaklaşık olarak 15 ile 20 dakika arasında bitmektedir.

Egzoz muayenesi zorunlu mu?

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜVTÜRK'ün ortak çalışmaları neticesinde yeni yayınlanan yönetmeliğe göre; tüm motorlu taşıtlar için egzoz emisyon ölçümü zorunludur. Yaptırılmadığı takdirde araçlar "ağır kusurlu" sayılmaktadır.

Tüvtürk muayene kaç saat sürer?

Araç muayene işlemleri, kabul işlemlerini takiben, ortalama 1 saat sürüyor. İstasyon alanına giriş, müşteri kabul ve sorgulama ile muayene süreci de göz önüne alındığında, özellikle büyükşehirlerde yer alan istasyonlarda ortalama 2 saatlik bir zaman ayırmak ve zaman planlamasını buna göre yapmak gerekiyor.

Araç muayene kaç dakika önce?

Araç muayenesinden en az yarım saat önce TÜVTÜRK istasyonunda bulunmanız ise, önceden yapılması gereken işlemler için yeterlidir.