Masir ne demek?

İçindekiler:

  1. Masir ne demek?
  2. Over kontur ne demek?
  3. Halaskargazi kime denir?
  4. Halâskar ne demek?
  5. Kontur nedir Latince?
  6. Halaskargazi Mustafa Kemal ne demek?
  7. Halaskâr ne demektir?
  8. Latince kontur ne demek?
  9. Kontur makyaj ne demek?
  10. Mustafa Kemal'e Çanakkale Savaşı'nda hangi ünvan verilmiştir?

Masir ne demek?

masir / masîr Karargâh. Suyun aktığı yer. Rücu etmek, dönüp gitmek.

Over kontur ne demek?

Tıp dilinde kontur kelimesi sınır çizgisi olarak kullanılıyor. Herhangi bir oluşumun şeklini belirleyen dış çizgiler olarak da kullanılabiliyor. Kısacası cismi sınırlayan çevresel çizgi diyebiliriz.

Halaskargazi kime denir?

O dönemlerde Şişli Caddesi adını taşıyan caddenin ismi 1927 yılında 'Kurtarıcı' anlamına gelen 'Halâskâr' ve 'gazi' kelimelerinin birleştirilmesiyle Atatürk'e atfen Halaskârgazi olarak değiştirilmiştir.

Halâskar ne demek?

HALÂSKÂR. (ﺧﻼﺻﻜﺎﺭ) i. (Ar. ḫalāṣ “kurtuluş” ve Fars. -kār ekiyle ḫalāṣ-kār) Kurtarıcı: Güpegündüz elinde fenerle sokakta adam arayan Diyojen gibi ahlâkına güvenebileceği o iki halâskârı arıyordu (Reşat N. Güntekin).

Kontur nedir Latince?

Fransızca contours "çevre, kenar hattı" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İtalyanca aynı anlama gelen contorno sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İtalyanca contornare "çevresini dönmek" fiilinden türetilmiştir. İtalyanca fiil Latince ve İtalyanca tornare "dönmek, döndürmek" fiilinden con+ önekiyle türetilmiştir.

Halaskargazi Mustafa Kemal ne demek?

O dönemlerde Şişli Caddesi adını taşıyan caddenin ismi 1927 yılında 'Kurtarıcı' anlamına gelen 'Halâskâr' ve 'gazi' kelimelerinin birleştirilmesiyle Atatürk'e atfen Halaskârgazi olarak değiştirilmiştir.

Halaskâr ne demektir?

Halaskâr kelimesi Türkçe'de "kurtuluş, kurtarma" anlamına gelir. Arapça χalāṣ خلاص z "kurtuluş, kurtarma" ve Farsça kār كار z "eden" sözcüklerinin bileşiğidir. Daha fazla bilgi için halas, +kâr maddelerine bakınız.

Latince kontur ne demek?

Bu sözcük İtalyanca contornare "çevresini dönmek" fiilinden türetilmiştir. İtalyanca fiil Latince ve İtalyanca tornare "dönmek, döndürmek" fiilinden con+ önekiyle türetilmiştir.

Kontur makyaj ne demek?

Makyaj konturu doğal cilt tonundan daha koyu bir ton olan kapatıcı ya da fondötenin cilde uygulanması işlemidir. Makyaj kontürünün amacı ise yüzünüzdeki geniş bölgeleri daraltmak, boyutlandırmak ve şekil vermek için yapılan makyaj hilesidir.

Mustafa Kemal'e Çanakkale Savaşı'nda hangi ünvan verilmiştir?

Mustafa Kemal, Çanakkale Savaşlarına "yarbay" olarak başlamıştır, fakat beş hafta sonra 1 Haziran 1915'te "albay" olmuştur.