Ayranda asit var mı?

İçindekiler:

  1. Ayranda asit var mı?
  2. Ter asit mi baz mı?
  3. Ter bezleri nasıl çalıştırılır?
  4. Ter ile üre atılır mı?

Ayranda asit var mı?

Sütten yoğurt elde etmeyi sağlayan bakteriler vardır. Bu bakteriler metabolizma sonucu laktik asit meydana getirir. Bu nedenle laktik asit yoğurtta ve dolayısıyla ayranda oldukça fazla bulunur. Laktik asit vücutta sinirlerin gevşemesini sağlar ve insanda rahatlık hissi uyandırır.

Ter asit mi baz mı?

Ter sıvısı vücuttan salgılandığı anda asidik karakterdedir ve kokusuzdur. Bu asidik madde zaman, sıcaklık ve mikroorganizmal faaliyet sonucu bazik karakterde olan amonyaka dönüşür.

Ter bezleri nasıl çalıştırılır?

Vücut sıcaklığı bir nedene bağlı olarak artarsa termostat gibi çalışan ısı düzenleme merkezi sempatik sinirler yoluyla ter bezlerine sinyal gönderir ve ter bezlerini çalıştırır. Ter bezlerinden atılan ter; deriden sıcaklık alarak buharlaşır ve klima gibi vücudu soğutur.

Ter ile üre atılır mı?

Üre vücuttan idrar yoluyla da atılır. Günlük atılan ürenin yüzde 7'si terleme yoluyladır. Ortalama bir insanın günlük ter miktarı yarım litre kadardır. Terde amonyak, protein, şeker, potasyum ve bikarbonatın yanı sıra çinko, bakır, demir, nikel, kadmiyum, kurşun ve manganez gibi eser metaller de vardır.