LÖSEV nedir ve görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. LÖSEV nedir ve görevleri nelerdir?
  2. Lösev özel mi devlet mi?
  3. LÖSEV in kaç gönüllüsü var?
  4. LÖSEV ne zaman kuruldu?
  5. LÖSEV ne yardımı yapıyor?
  6. Löseve nasıl gönüllü olunur?
  7. Hangi kurumlara zekat verilir?

LÖSEV nedir ve görevleri nelerdir?

Çocukların iyileştirilmesi ve maddi anlamda destek alabilmesi adına yardımda bulunan bir vakıftır. LÖSEV, birçok konuda hizmet vererek lösemi çocuklara yardımlarda bulunuyor. Lösemi hastalığı yaşayan çocuklar için kurulan bu vakıf, her konuda yardım hizmetleri yaparak ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyor.

Lösev özel mi devlet mi?

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 1998 yılında Pediatrik Hematolog, Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara'da kurulan ve lösemili ve kanser hastası çocuk ve yetişkinlere yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıftır.

LÖSEV in kaç gönüllüsü var?

1998'de bir masa bir sandalye ile başlayıp 15-20 çocuğa destek verirken bugün 30.000'in üzerinde hastamıza ulaştık. Bir avuç gönüllümüzün desteğini alırken bugün 5 milyona yakın gönüllü ve bağışçımızla kocaman bir aile kurduk. Sürekli kalıcı projeler ve eserler üreterek herkesin umut ve yaşam kaynağı olduk.

LÖSEV ne zaman kuruldu?

, Ankara, Türkiye LÖSEV/Kuruluş tarihi

LÖSEV ne yardımı yapıyor?

Ankara Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV, Ramazan ayı boyunca Türkiye çapındaki 2200'ü aşan lösemili çocuk ve ailesine Ramazan yardımı dağıtacak. ... LÖSEV-İstanbul merkezinden başlayarak gerçekleştirilen yardımlarda 24 kalem gıda paketi ile kışlık kıyafet, kırtasiye ve oyuncak dağıtılıyor.

Löseve nasıl gönüllü olunur?

LÖSEV' gönüllü üye olmak çok kolaydır. Vakfımıza gelerek elden ya da resmi internet sitemizden bir “Gönüllü üye formu” doldurmanız gerekmektedir. İnternet üzerinden gönderilen formlarla ilgili onay mailleri 24 saat içinde gönüllüye ulaştırılmaktadır.

Hangi kurumlara zekat verilir?

Aldıkları zekât ve fitreleri bir fonda toplayıp bunu yalnızca Tevbe suresinin 60. ayetinde belirtilen yerlere sarf ettikleri bilinen ve kendilerine her bakımdan güvenilen kimseler eliyle yönetilen dernek, kurum ve yardımlaşma fonlarına zekât ve fitre verilmesinde dinen bir sakınca yoktur.