Nikah için izin belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Nikah için izin belgesi nasıl alınır?
  2. Evlenme izin belgesi kime verilir?
  3. Düğün yapmak için kimden izin alınır?
  4. Düğün icin kimden izin alınır?

Nikah için izin belgesi nasıl alınır?

Evlenme izin belgesi, çiftlerin ikamet ettiği il veya ilçe belediyelerinin evlendirme dairesinden alınabilir. Evlenme izin belgesi, Evlenme Beyannamesi'nin bir parçası veya bir bölümüdür. Evlenmek için izin belgesi alması gerekmeyen çiftler için Evlenme Beyannamesi tek nüsha olarak düzenlenir.

Evlenme izin belgesi kime verilir?

Evlenme izin belgesi, evlenecek tarafların ikamet etmekte oldukları il veya ilçenin evlenme dairesinden alınabilir. Bu belge, evlenme beyannamesi olarak bilinen belgenin bir bölümüdür. Evlenme izin belgesi alması gereken çiftlere evlenme beyannamesi iki nüsha halinde verilir.

Düğün yapmak için kimden izin alınır?

Hıfzıssıhha Kurulu Kararınca nikah ya da nikah merasimi şeklindeki düğün törenlerine katılımcı sayısı 50'yi geçmemek ve 1 saat süre sınırıyla izin verilmektedir. Başvuruların en az 3 gün öncesinden Kaymakamlığa İçişleri Bakanlığı e-başvuru sisteminden ya da doğrudan dilekçe ile iletilmesi gerekmektedir.

Düğün icin kimden izin alınır?

3. Düğün, nişan ve benzeri programlarda havai fişek gösterisi yapılabilmesi için kaymakamlıktan izin alınacaktır. Kaymakamlıktan verilecek izin belgesinde, havai fişeği kullanacak kişi veya şirket ile düğün sahibinin ismi ve açık adresi belirtilecektir. 4.