Sigara içen insan böbrek verebilir mi?

İçindekiler:

  1. Sigara içen insan böbrek verebilir mi?
  2. Organ naklinde yaş sınırı var mı?
  3. Organ nakli komplikasyonları nelerdir?
  4. Hepatit B hastaları organ bağışı yapabilir mi?
  5. Böbrek nakli ameliyatı riskli mi?
  6. Böbrek nakli ameliyatı nasıl yapılır?

Sigara içen insan böbrek verebilir mi?

Böbrek Nakline Kesin Engel Teşkil Eden Durumlar: Bazı transplantasyon merkezleri sigara içen hastalarda kesinlikle böbrek nakli yapmamaktadır. Dünyada böbrek nakillerinin çoğunu kadavradan yapılan böbrek nakilleri oluşturmaktadır.

Organ naklinde yaş sınırı var mı?

Organ nakli yasasına göre canlıdan canlıya organ bağışında 18 yaş altındaki kişilerden organ alınmaz. Ancak, kadavradan yapılan bağışlarda yaş sınırı yoktur. Ölen bir yeni doğan bebeğin bağışlanan organları kullanılacağı gibi doksanlı yaşlardaki bir vericinin de organları kullanılabilir.

Organ nakli komplikasyonları nelerdir?

Vücudun organı kabul etmemesi, hipertansiyon, diyabet, ilk saatlerde kanama, idrar kanalından idrar kaçırma gibi naklin biçimine göre değişen kimi komplikasyonlar oluşabilir. Ancak bu tip komplikasyonların olağan olduğunu ve ülkemizde organ nakli başarısının %90'ın üzerinde olduğunu unutmamak gerekir.

Hepatit B hastaları organ bağışı yapabilir mi?

Evet. Hepatit B ve C hastaları böbrek nakli olabilir; ancak bu hastalıkların karaciğeri olumsuz yönde ne kadar etkilediğine bakmak gereklidir.

Böbrek nakli ameliyatı riskli mi?

Alıcı ameliyatını açık olarak yapıyoruz. Başarı oranımız yüzde 98.

Böbrek nakli ameliyatı nasıl yapılır?

Böbrek nakli, kadavradan (ölüden) veya canlı vericilerden alınan sağlıklı böbrekler ile yapılır. Ülkemizde daha çok canlı akraba vericilerden alınan böbrekler ile nakil gerçekleştirilmektedir. Biz hastanemizde canlı vericilerin ameliyatını kapalı(laparoskopik) yöntemle yapmaktayız.