İşten istifa etmek için dilekçe nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. İşten istifa etmek için dilekçe nasıl yazılır?
  2. İstifa dilekçesine hangi tarih yazılmalı?
  3. İstifa yazısı nedir?
  4. İşten ayrılma dilekçesi ne zaman verilir?
  5. Istifa dilekçesi ihbar süresi nasıl yazilir?

İşten istifa etmek için dilekçe nasıl yazılır?

Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle …../…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

İstifa dilekçesine hangi tarih yazılmalı?

Eğer bir işte 6 aydan az süredir çalışıyorsanız, 2 hafta önceden; 6 ay ila 1.5 yıl arası çalıştıysanız 4 hafta önceden; 1.5 yıl ila 3 yıl arası çalıştıysanız 6 hafta önceden, 3 yıldan fazla çalıştıysanız da 8 hafta önceden istifa mektubunuzu vermeniz gerekir.

İstifa yazısı nedir?

İstifa dilekçesi, bir çalışan tarafından işverene gönderilen ve artık şirkette çalışmayacaklarını bildiren resmi bir mektuptur. Başka bir deyişle, resmi bir şekilde iş bırakma şeklidir.

İşten ayrılma dilekçesi ne zaman verilir?

İlgili maddeye göre, işinizde altı aydan kısa bir süredir çalışıyorsanız, işten ayrılma dilekçenizi işten ayrılma tarihinizden iki hafta evvel; işinizde altı ay ile bir buçuk yıl arası bir süredir çalışıyorsanız işten ayrılma dilekçenizi işten ayrılma tarihinizden dört hafta evvel; işinizde bir buçuk yıl ile üç yıldır ...

Istifa dilekçesi ihbar süresi nasıl yazilir?

Söz konusu çalışma sürem içerisinde doğan tüm kanuni ve akdi haklarımı aldım. İş yerinizden şahsi gerekçelerimle, kendi istek ve rızamla herhangi bir baskı olmadan …./….. /…… (İhbar süresi göz önünde bulundurularak tarih yazılması uygundur) tarihinde ayrılmak istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.