Diktatör anlamı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Diktatör anlamı ne demektir?
  2. Dictator nedir Roma Hukuku?
  3. Tito diktatör mü?
  4. Quaestor nedir Roma Hukuku?
  5. Princeps ne demek Roma Hukuku?
  6. Mustafa Kemal Atatürk dini nedir?

Diktatör anlamı ne demektir?

Diktatör (Latince: dictator; emir veren, dikte ettiren), elinde mutlak ve sınırsız bir otoriteye sahip olan yöneticilere verilen tanımdır. Bir diktatör tarafından yönetilen ülkelere ise diktatörlük denilmektedir.

Dictator nedir Roma Hukuku?

Diktatörlük, Roma Cumhuriyeti'nde siyasi bir makamdı. Diktatör kelimesi Latincede emir veren, dikte eden anlamına gelir. Roma Cumhuriyeti'ne özgü bir siyasi kurum olan bu makam normal magistraların yetkisinin üzerinde olağandışı görevler üstlenen olağandışı bir magistralıktı (magistratus extraordinarius).

Tito diktatör mü?

Josip Broz Tito, eski Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'ni başbakan ve cumhurbaşkanı (1944'ten 1980'deki ölümüne dek de ömür boyu başkan) olarak, bazılarının otoriter olarak eleştirdiği bir şekilde yönetmiş, ancak "çoğu kişi tarafından müşfik bir diktatör olarak görülmüştü".

Quaestor nedir Roma Hukuku?

Quaestor, Roma'da devlet hazinesinden, cezaî işlerden ve finansal işleri denetlemekten sorumlu, seçilmiş devlet memurlarıdır.

Princeps ne demek Roma Hukuku?

Princeps (burada "Birinci Yurttaş" anlamındadır) Roma imparatorunun resmi unvanıydı ve bazı tarihçilere göre bu unvan Antik Roma'da İmparatoru tarif ederdi. "Princeps" kelmesi Princeps Senatus (Senato'nun "Primus inter pares'i" ) unvanından türetilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk dini nedir?

"Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir.