Afrika menekşesi hangi ortamı sever?

İçindekiler:

  1. Afrika menekşesi hangi ortamı sever?
  2. Menekşe ömrü ne kadar?
  3. Afrika menekşesi evde yetişir mi?
  4. Menekşe çok yıllık mı?

Afrika menekşesi hangi ortamı sever?

Afrika menekşesi aydınlık sever ama direkt güneş ışığında yaprakları yanabilir. Perde arkasından süzülen ışık daha uygundur. Cam önüne perdenin arkasına yerleştirebilirsiniz. Evin ortasında yer alırsa da yeterli güneş alamayacağı için büyüyemez.

Menekşe ömrü ne kadar?

Bir yıllık ömrü olan kışlık çiçekleri hercai menekşe, portakal nergisi çiçeği, çayırgüzeli papatyası, şebboy, Çin karanfili, unutma beni, nakıl, acem lalesi, her dem taze çiçeği, olarak sayabiliriz. Kışlık çiçek tohumları bahçelerimizde yastıklara yaz aylarında serpilerek ekilirler.

Afrika menekşesi evde yetişir mi?

Afrika menekşesi evlerde, ofislerde ve çeşitli iç mekanlarda en sık yetiştirilen menekşe çeşididir. Menekşenin istenilen şekilde yetişmesi için yerini sevmesi, doğru bir şekilde sulanması, ışığının iyi ayarlanması gerekir.

Menekşe çok yıllık mı?

Otsu bir bitki olmasına rağmen çok yıllık da olduğundan iyi bakıldığında ya da yetişmesi için uygun şartlar sağlandığında uzun yıllar hayatta kalabiliyor. ... Bolca çiçek veren bu bitki, asimetrik görüntüleriyle dikkat çeken menekşe çiçekleri ve kalp şeklindeki yapraklarıyla kolayca tanınan çiçekler arasında yer alıyor.