Pir Sultan Abdal'ın Ölümü nasıl oldu?

İçindekiler:

  1. Pir Sultan Abdal'ın Ölümü nasıl oldu?
  2. Pir Sultan Abdal nerede öldü?
  3. Pir Sultan abdalı kim idam etti?
  4. Sivas sarılık Tekkesi nerede?
  5. Bun Baba kimdir?
  6. Akbaş Baba kimdir?
  7. Pir Sultan Abdal Divanı var mi?

Pir Sultan Abdal'ın Ölümü nasıl oldu?

1550 Pîr Sultan Abdal/Ölüm tarihi

Pir Sultan Abdal nerede öldü?

1550 Pîr Sultan Abdal/Ölüm tarihi

Pir Sultan abdalı kim idam etti?

İdamı Sivas'ın Hafik ilçesinin Sofular köyünde yaşayan Pir Sultan'ın adını duyup ondan feyiz alan daha sonra Sivas Valisi olan Hızır Paşa tarafından idam edilmiştir.

Sivas sarılık Tekkesi nerede?

Sarılık Tekkesi (Emir Arif) Kimliği : Pulur mahallesindedir.

Bun Baba kimdir?

Şeyhi Telli Baba'nın isteği üzerine İsmail Hakkı Hazretlerinden ilim tahsil etmek için Erzurum'a gönderilen Bun Baba, Erzurum'dan sonra Sivas'a, Şemsi Sivasi'nin yanına giderek Sivas'ta Halvetî tarikatına bağlandı. Burada hayatını mum yapıp satarak kazandığı için halk arasında kendisine “Mum Baba” deniliyor.

Akbaş Baba kimdir?

Yöre halkı arasındaki inanışa göre, Akbaş Baba, bir Arap evliyasıdır. Peygamber efendimizin sancaktarı olarak Sivas´a gelir. Bir savaş sırasında şehit düşünce sancağı Abdulvehab Gazi elinden alır. O da şehit düştüğü yere gömülür.

Pir Sultan Abdal Divanı var mi?

Pir Sultan Abdal'ın şiirleri bugüne dek değişik araştırmacı-derlemeciler tarafından kitap olarak yayımlandı. Yayınevimizin size sunduğu, Pir Sultan Abdal Divanı ise Pir Sultan Abdal'ın yayımlanmış bütün şiirlerini biraraya getirme kaygısı ile oluştu. Pir Sultan Abdal, Alevi-Bektaşilerin yedi büyük ozanından biridir.