Ayni ne demek tarih?

İçindekiler:

  1. Ayni ne demek tarih?
  2. Aynısını ne demek?
  3. Ayni mal varlığı ne demek?
  4. Aynı Osmanlıca ne demek?
  5. Mal varligi hakları nedir?
  6. Ayni Yardım m kesintisi nedir?
  7. Eski dilde aynen ne demek?

Ayni ne demek tarih?

Tıpkı, benzer anlamına gelen aynı kelimesinden farklı olarak, ayni ayın yani maddi varlığın sahibi, mal ile ilgili olan anlamına gelir. Hukuki bir terim olarak ayni "eşya şeyleri" tanımlar ve eşya hukukunun temelini oluşturur.

Aynısını ne demek?

Başkası değil, yine o. Ayırt edilemeyecek kadar benzeri özdeşi, tıpkısı.

Ayni mal varlığı ne demek?

Aynî hak, kişilerin eşya üzerinde doğrudan doğruya hâkimiyetini sağlayan ve bu nedenle herkese karşı ileri sürülebilen bir haktır. Bu hakların konusu eşyalardır. Bu yönüyle aynî haklar, malvarlığı hakları kategorisinde incelenir. Kişiliğe ilişkin haklarla herhangi bir ilişkisi yoktur.

Aynı Osmanlıca ne demek?

Yine, öyle de, aynı şekilde.

Mal varligi hakları nedir?

Malvarlığı hakları: Ekonomik bir değeri olan ve kural olarak başkalarına devredilebilen haklardır. Malvarlığı, bir kişinin para ile ölçülebilen hak ve borçlarının tümüdür. Haklar malvarlığının aktif kısmını, borçlar ise pasif kısmını oluşturur.

Ayni Yardım m kesintisi nedir?

Para olarak değil de mal veya hizmet olarak verilen yardıma ayni yardım denilmektedir. Yardımın nakit yerine mal ile karşılanması durumu ayni yardımı ifade etmektedir. İşverenlerin, işçilerinin sosyal veya kişisel bir ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptığı yardımlar da ayni yardımlar olarak nitelendirilmektedir.

Eski dilde aynen ne demek?

aynen / عينا Tıpkısına, hiç bir şeyi değiştirmeden, aynı olarak.