Ebegümecinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ebegümecinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?
  2. Ebegümeci nasıl zayıflatır?
  3. Ebegümeci idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?
  4. Ebegümeci bitki çayı neye iyi gelir?
  5. Ebegümeci nasıl bir ot?
  6. Ebegümeci nasil bitki?

Ebegümecinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Ebegümecinin içinde bolca C vitamini bulunduğundan güçlü antioksidan özelliklere sahip bir bitki. Bu özelliği sayesinde soğuk algınlığı, bronşit, grip ve nezle gibi birçok rahatsızlığa çözüm oluyor. Özellikle göğsü yumuşatıcı bir etki oluşturduğu, balgam ve öksürüğü hızla yok ettiği biliniyor.

Ebegümeci nasıl zayıflatır?

Ebegümeci çayı metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakımını da hızlandırıp hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Bu sağlıklı çayı diyet listenize ekleyebilirsiniz. Günde 2 fincan ebegümeci çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Fakat aşırı tüketmemeye özen gösteriniz.

Ebegümeci idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?

Ebegümecin sağlığa olan faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz; idrar yolları sağlığını korur ve idrar yolları enfeksiyonu önler, mide sorunlarını engeller ve mide sağlığını destekler, kolon ve bağırsak temizliğini sağlayan ebegümeci, kilo vermeye yardımcı olur, haricen kullanıldığında cildi temizler, tedavi eder.

Ebegümeci bitki çayı neye iyi gelir?

Solunum sistemi ile ilgili rahatsızlıklarda da etkili olan ebegümeci çayı, özellikle balgamlı öksürük, bronşit gibi kış hastalıklarının tedavisinde takviye olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca ateş düşürücü ve rahatlatıcı etkileri de vardır. Vücuttaki ağrıları gidermeye yardımcı olur.

Ebegümeci nasıl bir ot?

Bilimsel adı malva sylvestris olan ebegümeci, yol kenarlarında, tarlalarda, göl, su kenarlarında ve ormanlarda yetişebilen bir bitkidir. İlaç yapımında da kullanılan bitki potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, selenyum, demir ve sodyum gibi önemli minerallere sahiptir.

Ebegümeci nasil bitki?

İki ya da çok yıllık otsu bitkilerdir. Ülkemizde 8 ebegümeci türü yetişmektedir. Bunlardan en önemlisi büyük ebegümeci (M. sylvestris) türüdür. 20-30 cm. arasında boylanabilen bu türün yaprakları yuvarlağımsı biçimli, kenarları dişli, uzun saplı, tüylü, almaşık dizili, 3-7 parçalı ve palmiye gibi damarlıdır.