Maharet ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Maharet ne demek TDK?
  2. Maharet beceri ne demek?
  3. Hamarat kelimesi ne demektir?
  4. Maharet ustalık nedir?
  5. Beceri kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Hamarat ne demek kökeni?
  7. Becerikli kime denir?
  8. Metot ve yöntem nedir?
  9. Yetenek Beceri eş anlamlı mıdır?
  10. Hamarat kime denir?
  11. Becerikli olmak ne demek?

Maharet ne demek TDK?

a. (maha:ret) İş görmede beceri, ustalık: “Daha önce kazanılmış bir maharet, yeni bir maharet kazanmayı güçleştirir.” -C.

Maharet beceri ne demek?

İşgörmede becerikli, uzluk, beceri, ustalık.

Hamarat kelimesi ne demektir?

sıf. (Erm. hamarod) Çalışkan, elinden iyi ev işi gelen, becerikli (kadın): Benim kızım hamarattır güzelce hizmet eder (Hüseyin Sîret). İmam, siyah sakal çemberinden taşan pembe yanaklarıyle hamarat bir ev kadınından farksız (Yusuf Z. Ortaç).

Maharet ustalık nedir?

Kişinin yatkınlık ve öğrenime bağlı olarak bir işi başarma ve bir işlemi amaca uygun olarak sonuçlandırma yeteneği, maharet.

Beceri kelimesinin eş anlamı nedir?

Beceri kelimesinin eş anlamlısı yetenektir. Bir diğer eş anlamı ise ustalıktır. Beceri kelimesinin yabancı dilden geçmiş olan eş anlamlı kelimesi ise maharet kelimesidir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Hamarat ne demek kökeni?

Hamarat kelimesi nereden gelir? (NOT: Bu sözcük İbranice ve Aramice/Süryanice ḥm kökünden gelen ḥāmam חממ z "kızma, sıcak olma" fiili ile eş kökenlidir. İbranice fiil Akatça aynı anlama gelen emēmu sözcüğü ile eş kökenlidir. ) hamarat (Bodrum); amarat (Ankara): işgüzar, çalışkan.

Becerikli kime denir?

Herhangi bir konu ya da iş üzerinde becerikli ya da çalışkan kişiler hamarat olarak bilinmektedir. Özellikle yaptığı iş konusunda eli becerikli olan ve elinden her iş gelen kişi olarak da anlatılır.

Metot ve yöntem nedir?

Yöntem ya da metot en genel tanımıyla, bir amacın gerçekleştirilmesi için izlenen yol ya da usuldür. Metot terimi eski Yunanca'da « izleyen, sonraki, müteakip » anlamındaki μετά, μέθ- (metα, meth-) öneki ile “yol, araç” anlamındaki οδός (odos) sözcüğünün birleştirilmesiyle elde edilmiş bir terimdir.

Yetenek Beceri eş anlamlı mıdır?

Dilimizde yetenek kelimesi ile aynı anlamda kullanılabilecek pek çok kelime bulunmaktadır. Bu kapsamda; kabiliyet, beceri ya da kapasite yetenek ile eş anlamlı kelimeler arasında yer almaktadır.

Hamarat kime denir?

Sözlükte "hamarat" ne demek? 1. Ev işlerinde çok çalışkan ve becerikli kadın.

Becerikli olmak ne demek?

sıf. (< becer-i-k+li) Tuttuğu işin kolayca üstesinden gelen, zor işleri bile yapabilen, elinden iş gelen, hünerli, mahâretli, mâhir: Becerikli elleri ile âdeta bir sanat eseri örüyordu (Reşat N. Güntekin).