Koyun otu faydası nedir?

İçindekiler:

  1. Koyun otu faydası nedir?
  2. Koyun Otu Nasıl Kullanılır?
  3. Kasık otu ne işe yarar?
  4. Altın otu ne işe yarar?
  5. Kasıkotu nedir?
  6. Kum otu nedir?

Koyun otu faydası nedir?

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hazımsızlığa iyi gelir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Karaciğer fonksiyonlarını iyileştirici özelliği bulunur. Kuru öksürüğü geçirir, boğaz ağrısını giderir, farenjit ve anjine karşı faydalıdır.

Koyun Otu Nasıl Kullanılır?

Koyun otunu sebze olarak tüketilmez. Gövdesi, çiçekleri ve yaprakları ile birlikte kaynatılarak banyo suyu olarak kullanılır. Taze koyun otu yaprakları ezilerek lapa yapılır veya ince ince kıyılarak merhem olarak hazırlanır ve yaraların üzerine sürülür.

Kasık otu ne işe yarar?

Mesane ve böbrek taş, kum ve zararsız urlara karşı kullanılır. Kasık yırtılmasına (fıtık) karşı kullanılır. Mesane kaslarını gevşetir, bu nedenle mesane kramplarını çözücü etkisi vardır. Safra söktürücüdür.

Altın otu ne işe yarar?

Altın otu; daha çok mide dostu oluşuyla, sindirimi kolaylaştırması, basura, eklem ağrılarına iyi gelmesi ile bilinen harika bir bitkidir. Altın otun özellikleri; Diüretik / idrar söktürücü, kabız yapıcı, gaz söktürücü, safra çıkarıcıdır.

Kasıkotu nedir?

Kaşık otu (Cochlearia), turpgiller (Brassicaceae) familyasından toprak yüzeyinde yatık olarak gelişen, daha çok yol kenarlarında rastlanan bir veya çok yıllık ot türü. Çiçekler küçük olup, beyazımsı-pembemsi renklerde ve 7-10'u bir arada yaprakların koltuğunda yoğun kümeler teşkil ederler.

Kum otu nedir?

Bitki boyu: 5 ila 25 cm. Küme şeklinde büyüyen bir bitkidir. Öncesinde yayılıcı sonrasında dik büyüyen bitki tabandan çok dallanmış ve üzeri kısa tüylüdür. Yapraklar: Sapsız, dikdörtgensi, belirgin mızraksı ve tek damarlı bir bitkidir. ... Çiçek sapı çanak yaprakların iki kadar uzunluktadır.