Damat tepsisini kim alır?

İçindekiler:

  1. Damat tepsisini kim alır?
  2. Düğünde kına tepsisini kim tutar?
  3. Gaziantep damat tepsisini kim hazırlar?
  4. Isteme tepsisini kim tutar?

Damat tepsisini kim alır?

Bazı yörelerde damat tepsisi düğünden bir gün sonra verilirken, bazı yörelerde de düğünden bir gün önce veriliyor. İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde damat tepsisini götürmek gelinin kız kardeşlerine verilen bir görevken, bazı illerde bu görev damadın arkadaşlarına düşüyor.

Düğünde kına tepsisini kim tutar?

Evlerde yapılan kına gecelerinde mekan ücreti problem olmaz. Fakat mekan ve organizasyon işlemlerinden kız tarafı sorumludur. Misafirler için seçilen aksesuarları da kız tarafı karşılamaktadır.

Gaziantep damat tepsisini kim hazırlar?

Damat tepsisi nedir diye merak edenler için kısaca özetlemek gerekirse; ülkemizde bir gelenek olup uzun süredir süregelmektedir. Düğün arefesinde veya aynı gün hazırlanır, gelin-damadın ilk gününde yemeleri için hediye babında takdim edilir. Gaziantep'te bu işi damadın sadıcı kim ise o üstlenmektedir.

Isteme tepsisini kim tutar?

Bu tepsinin en önemli kısma taşıyan kişinin, bekar ya da mutlu evliliğe sahip olmasıdır. Genellikle bu tepsiyi gelinin yakın arkadaşı ya da nedimesi olacak kişi tutabilir. Bazen de evdeki kız kardeşi veya akrabalardan tepsiyi tutması tercih edilebilir.