Hakkımda açılmış bir dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Hakkımda açılmış bir dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  2. TC ile dava sorgulama nasıl yapılır?
  3. UYAP dökümü nasıl alınır?
  4. Hakkımda şikayet olup olmadığını nasıl Ogrenirim?
  5. Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır ne demek?
  6. Adıma herhangi bir dava var mı?
  7. UYAP dokumu nedir?
  8. UYAP sorgulama nasıl yapılır?
  9. Dava kaydı bulunamamıştır ne demek?
  10. Adıma açılmış icra dosyası var mı?
  11. Uyapın faydaları nelerdir?
  12. UYAP nerelerde kullanılır?

Hakkımda açılmış bir dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet sistemine şifreniz ve kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra ''dava dosyalarım'' kısmından hakkınızda dava açılmış olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Davacıya ait bilgilere, dosyanın açılış tarihi, davanın ne zaman görüleceği gibi çeşitli bilgilere bu sayede ulaşabilirsiniz.

TC ile dava sorgulama nasıl yapılır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet sistemine giriş yapınız. E-devlet arama motoru üzerinden mahkeme dosya sorgulama işlemi yapılarak ilgili sayfaya erişim sağlanır. Mahkeme sorgulama sayesinde bağlantıya tıklamanız ile birlikte tüm mahkeme durumunuz ekranda yayınlanır.

UYAP dökümü nasıl alınır?

UYAP GİRİŞ Vatandaşlar internet üzerinden bu sisteme e-devlet şifresi alarak kolayca ulaşabilir. Uyap vatandaş girişi için e-Devlet şifresi -imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanabilirsiniz. Bu sistemden tüm davalara ait bilgileri takip edebilmektedirler.

Hakkımda şikayet olup olmadığını nasıl Ogrenirim?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz.

Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır ne demek?

Eğer “Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunmamıştır” yazısıyla karşılaşırsanız bir davanız olmadığını görmüş olursunuz.

Adıma herhangi bir dava var mı?

e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama kısmına "dava dosya sorgulama" yazarak karşınıza çıkacak olan aynı isimdeki bağlantıya tıklamanız yeterli oluyor.

UYAP dokumu nedir?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi veya bilinen kısa adıyla UYAP, yönetim bilişim sistemlerinden bir tanesi olan yargı birimlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığının merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandırmakta olan, güvenilirliklerini arttıran ve kurumu kağıtsız ortama yani online ortama taşıyan bir bilgi ...

UYAP sorgulama nasıl yapılır?

UYAP, tüm kişilerin kayıtlı olan dava dosyalarını sitesi üzerinden sunuyor. Kişiler UYAP sitesine giriş yaparak, tüm dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz. https://vatandas.uyap.gov.tr/main/vatandas/index.jsp?v=3702 linkini kullanarak UYAP sistemine giriş yapabilir ve dosyanızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Dava kaydı bulunamamıştır ne demek?

Adınıza açılmış bir dava dosyası yoksa “ Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır” ibaresi çıkacaktır. ... Dava konusu, değeri, taraflar, duruşma günleri yanı sıra dosyanın hangi aşamada olduğu, davaya karar verilip verilmediği ve Temyiz de ise durumu hakkında bilgiler görüntülenebilecektir.

Adıma açılmış icra dosyası var mı?

Öncelikle icra dosyası takibi yapabilmek içi e-devlet Kapısı'na yani https://www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Ardından Adalet Bakanlığının e-devlet içindeki sayfasına giderek listelenen hizmetler arasından icra dosyası sorgulamasını bularak işleminizi yapabilirsiniz.

Uyapın faydaları nelerdir?

Dava Dosyaları sorgulanma imkanı ile, aynı konu, şahıs, fiil ile ilgili mükerrer davaların açılması engellenmiştir. UYAP'ta yer alan veriler tamamen dijital olarak depolandığından dolayı arama ve sorgu işlemleri hızlı olarak yapılabilmektedir.

UYAP nerelerde kullanılır?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) en büyük teknoloji nimetlerinden biridir. UYAP sayesinde Adalet Bakanlığı'nın 81 ildeki teşkilatların, Adalet Bakanlığı'na bağlı olan kuruluşların hem adli hem de idari tüm yargı organlarının donanım ve yazılımsal olarak birbirine bağlanmasına olanak sağlanır.