Doğum nişanı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Doğum nişanı nasıl olur?
  2. Nişan gelince ne olur?
  3. Nişan gelmesi nasıl oluyor?
  4. Doğum nişanı gelince namaz kilinir mı?

Doğum nişanı nasıl olur?

Mukus tıkacı da denir. Gebelik artık sona yaklaştığında rahim ağzında oluşan değişiklikler nedeniyle bu tıkaç düşer. Halk arasında bu duruma “nişan gelmesi” denir. Anne adayı bu tıkacı iç çamaşırında ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Genellikle anne adayı, nişanın yanında bir miktar akıntı da fark eder.

Nişan gelince ne olur?

Nişan yani mukus, sümüğümsü tıkaç hamilelik boyunca rahim ağzında (servikste) birikir ve rahim ağzını bir tıpa gibi kapatır. İçeriye girebilecek kötü niyetli enfeksiyonlara karşı bebeği korur. Hamilelik süresince yerinde sapasağlam duran nişan, doğum için hazırlık yapan rahim ağzının olgunlaşmasıyla yerinden çıkar.

Nişan gelmesi nasıl oluyor?

2-NİŞAN GELMESİ - Gebelik sırasında bebeği dış etkilerden korumak amacıyla rahim ağzında sümüksü bir tıkaç oluşur. Bu tıkaç, doğum kasılmalarıyla birlikte rahim ağzının açılmaya başlaması sonucunda aşağıya düşebilir. Bunu siz iç çamaşırınızda yapışkan, pembemsi bir akıntı olarak görebilirsiniz.

Doğum nişanı gelince namaz kilinir mı?

Doğum yolculuğu başladığında bazen rahim ağzının açılmasıyla minik minik kanamalar olabilir. Ancak bunlar âdet kanaması veya loğusa kanaması değildir. Özür kanaması sayılarak her vaktin abdesti alınarak namaz kılınabilir.