2020 mazot gübre desteği dekar başına ne kadar?

İçindekiler:

  1. 2020 mazot gübre desteği dekar başına ne kadar?
  2. Gübre Desteği kaç lira?
  3. Mazot ve gübre desteği ne kadar oldu?
  4. Organomineral gübre Desteği kaç kg?
  5. Tarım Destek Ödemeleri Ne Zaman Başlıyor?
  6. Fıstık desteği ne kadar?

2020 mazot gübre desteği dekar başına ne kadar?

1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak kararla, çiftçilere sağlanan 2020 yılı gübre destekleri katlanmış oldu. Buna göre, katı-organik-organomineral gübre için dekar başına verilmesi kararlaştırılan 10 liralık destek 20 liraya yükseltildi.

Gübre Desteği kaç lira?

Gübre Desteği Ödemesi Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde desteği 16 liraya yükseltiyoruz. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize desteği dekara 20 liraya yükseltiyoruz. İlkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır.

Mazot ve gübre desteği ne kadar oldu?

"Hububat, baklagil, dane mısır desteği için üreticimize 289 milyon 48 bin TL ödenecek. Mazot gübre desteği kapsamında 130 milyon 5 TL, kırsal kalkınma destekleri kapsamında da 7 milyon 9 TL ödenecek."

Organomineral gübre Desteği kaç kg?

c) Katı organik ürünler için 150 kg/da, katı organik toprak düzenleyici ürünler için 100 kg/da, katı organomineral ürünler ve kaplama gübre için 20 kg/da, fermantasyon sonucu elde edilen organik gübre için 150 kg/da asgari kullanım olmalıdır.

Tarım Destek Ödemeleri Ne Zaman Başlıyor?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 420 milyon 4 liralık destek ödemelerine 9 Temmuz itibariyle başlayacaklarını bildirdi.

Fıstık desteği ne kadar?

Küçük aile işletmelerinin desteklenmesi uygulamalarında dekara 100 lira ödenecek. Fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği, belirlenen yerlerde yapılan üretimde dekara 170 lira olarak ödenecek.