Kulak burun boğaz doktoruna neden gidilir?

İçindekiler:

  1. Kulak burun boğaz doktoruna neden gidilir?
  2. Kulak Burun Boğaz ne iş yapar?
  3. Endoskopi muayenesi nasıl yapılır?
  4. Boğazda Endoskopi nasıl yapılır?
  5. Kulakta problem olduğu nasıl anlaşılır?

Kulak burun boğaz doktoruna neden gidilir?

KBB bölümü hangi hastalıklara bakar? Kulak burun boğaz doktoru kulak ile ilgili rahatsızlıkların hem tıbbi hem cerrahi tedavi yöntemleri konusunda eğitimlidir. Bunlar duyma sorunları, kulak enfeksiyonu, denge sorunları, yüz veya kafa siniri ile ilgili bozukluklar, dış kulak ve iç kulak ile ilgili sorunları kapsar.

Kulak Burun Boğaz ne iş yapar?

KBB Uzmanları kulak, burun, boğaz ve bu organlarla ilişkili baş ve boyun yapılarında meydana gelen hastalık ve rahatsızlıkları olan hastaların tıbbi ve cerrahi tedavisini yapmaya yönelik uzmanlık eğitimini almış olan hekimlerdir.

Endoskopi muayenesi nasıl yapılır?

Hastanın oturur pozisyonda bulunduğu endoskopik geniz ve gırtlak muayenesinde de tıpkı önceki muayenelerde olduğu gibi lokal hafif anestezi uygulamaları uygulanır. Hem burun hem de boğaz için yapılan anestezi işlemlerinin ardından burun içinden sokulan endoskop yardımıyla geniz ve gırtlak muayenesi gerçekleştirilir.

Boğazda Endoskopi nasıl yapılır?

Boğazı uyuşturmak için ağız içine anestezik püskürtülür. Endoskop ağıza yerleştirilir. Doktorunuz endoskop boğazdan geçerken yutkunmanızı isteyebilir. Boğazda baskı hissi oluşabilir ancak genellikle acı hissedilmez.

Kulakta problem olduğu nasıl anlaşılır?

Kulak hastalıklarının belirtileri arasında en sık görülen belirti kulakta çınlama, iç kulak ağrısı ve kulak kiridir. Birçok sinsi hastalığın aksine kulak hastalıklarının belirtileri çoğu durumda hastalık ilerlemeden ortaya çıkar. İlk belirti genellikle kulakta rahatsız edici bir ağrı şeklinde kendisini gösterir.