Emekli Sandığı nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Emekli Sandığı nasıl sorgulanır?
  2. Get SGK aktif 4C sorgu nedir?
  3. Emekli Sandığı sicil no nasıl öğrenilir?
  4. 4C aktif ne demek?
  5. Memur emeklisi ne kadar maaş alacak?

Emekli Sandığı nasıl sorgulanır?

T.C kimlik no ile Emekli Sandığı hizmet dökümü ve emeklilik şartlarınızı telefon aracılığıyla sorgulayabilirsiniz. ALO 170 hattını arayarak tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Get SGK aktif 4C sorgu nedir?

4C hizmet dökümü ise bu grupta görevlerini sürdüren vatandaşların çalışmalarının karşılığı olan prim ödemelerini ve diğer sigorta bilgilerini kontrol edebilecekleri görüntüleyebilecekleri belgedir. Bu belgenin sorgulaması ise birçok işlemi kolaylıkla gerçekleştirebileceğimiz e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Emekli Sandığı sicil no nasıl öğrenilir?

Öncelikle E- Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonrasında emeklilik tescil bilgileriniz arasında emeklilik sicil numaranızı görüntüleyebilirsiniz. Emeklilik sicil numaranız sigorta türünüze göre isim alır. Yani 4A, 4B ve 4C olarak bütün sigortalılar devlet tarafından sınıflandırılmıştır.

4C aktif ne demek?

Sigorta Sistemleri Nelerdir? 4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır.

Memur emeklisi ne kadar maaş alacak?

En düşük memur emekli aylığı 3 bin 21 TL'den, TL'ye yükselecek. (Memur emekli aylıklarına ek ödeme dahildir) 2000 öncesi SSK emeklilerinde TL'den TL'ye, en düşük esnaf BAĞ-KUR aylığı bin 763 TL'den bin 912 TL'ye, en düşük tarım BAĞ-KUR'lu aylığı da bin 662 TL'den bin 802 TL'ye yükselecek.