10 haftalık gebelikte kürtaj yapılır mı?

İçindekiler:

  1. 10 haftalık gebelikte kürtaj yapılır mı?
  2. Üç aylık bebek anne karnında nasıl olur?
  3. Kürtaj yasal süresi neden 10 hafta?
  4. Dinen kürtaj kaç haftalıkken yapılır?

10 haftalık gebelikte kürtaj yapılır mı?

Bunun anlamı: Gebelik isteğe bağlı şekilde 2,5 aylık yani 10 haftalık oluncaya kadar aldırılır, Bebeğin gelişimine ve hastalığına dair yapılan taramalardan alınan sonuçlarla da 10. haftayı geçse de yapılabilir.

Üç aylık bebek anne karnında nasıl olur?

Ultrason Görüntüsü Cilt katmanı ve kemikleri her geçen hafta daha da kalınlaşacağı için 3 aylık bebek ultrason görüntüsünde minik bir insan formlarında görünür. Birkaç haftadır başı büyüdü ve 3 aylık gebelik görüntüsünde bebeğinizin başının bedenine oranla üçte 1 boyutuna geldiğini görebilirsiniz.

Kürtaj yasal süresi neden 10 hafta?

Kürtajın (tıbbi tahliye) yasal süresi son adet tarihinin ilk gününden itibaren sayıldığında 10 haftadır. Ancak döllenmenin erken olması durumunda bu süre hiç farkında olmadan aşılabilir. Bu nedenle istenmeyen gebeliklerde son haftanın beklenmemesi gerekir.

Dinen kürtaj kaç haftalıkken yapılır?

Genel olarak tüm fakihlere göre 120 günden sonraki kürtajlar ise haram olduğu bildirilmiştir. Dini açıdan insan sağlığını koruma ve kurtarmak için yapılan müdahaleler de caiz olarak bildirilmektedir. Ülkemizde yasal sınır 10 haftadır. 10 hafta üstü kürtaj zorunlu sağlık sorunları dışında yapılamaz.