Elektronik okuyan ne olur?

İçindekiler:

  1. Elektronik okuyan ne olur?
  2. Elektrik elektronik bölümü okuyunca ne olunur?
  3. Elektrik elektronik mühendisliği iş bulabilir mi?
  4. Sınavsız geçiş hakkından kimler yararlanabilir?
  5. Üniversite sınavına girmeden üniversite okumak mümkün mü?

Elektronik okuyan ne olur?

Elektronik teknikeri, çeşitli elektronik sistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur. Elektronik malzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve elektrik mühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.

Elektrik elektronik bölümü okuyunca ne olunur?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, radar, elektrik motorları, iletişim sistemleri, navigasyon sistemleri ya da elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirmeyi amaçlar, test eder ve denetler. Elektrik elektronik mühendisleri, otomobil ve uçak tasarımında da yardımcı olur.

Elektrik elektronik mühendisliği iş bulabilir mi?

Elektronik mühendisleri kamu ve özel sektörde pek çok alanda çalışma imkanı bulabilir. Elektrik ve elektronik ile ilgili araştırma, üretim, kurulum ve test aşamalarının gerçekleştirildiği tüm kurumlarda elektronik mühendisleri rahatlıkla bulabiliyor.

Sınavsız geçiş hakkından kimler yararlanabilir?

Sınavsız geçiş sadece meslek liselerinin ilgili alanından mezun olanlara sağlanıyor.

Üniversite sınavına girmeden üniversite okumak mümkün mü?

Sınavsız Üniversite Eğitimi Dolayısıyla, yurt dışında ister devlet üniversitelerinde ister özel üniversitelerde sınavsız okumanız mümkündür! Yurt dışında sınavsız ve kaliteli eğitim alabileceğiniz pek çok özel üniversite veya devlet üniversitesi bulunmaktadır.