Üslü harfler klavyede nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Üslü harfler klavyede nasıl yazılır?
  2. Tersi nasıl yazılır?
  3. Klavyede nasıl küçük yazılır?
  4. Çarpı işareti nasıl yapılır?
  5. Klavyede Fi nasıl yazılır?

Üslü harfler klavyede nasıl yazılır?

Detaylar haberimizde... BİLGİSAYARDA ÜSLÜ SAYILAR NASIL YAZILIR? Boşluk tuşunun solundaki "Alt" tuşuna basılı tutarak sağdaki NumberPad rakam tuşlarında 0185 yazarsanız tuşları bıraktığınızda ¹ harfi, 0178 yazarsanız tuşları bıraktığınızda ² işareti, 0179 yazarsanız tuşları bıraktığınız ³ işareti çıkar.

Tersi nasıl yazılır?

Sola yatık slash işareti yani ters slash yapmak için (\) klavyenizde space tuşunun sağında bulunan AltGr (ya da Alt) tuşuna basılı tutarken, soru işareti tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Soru işareti tuşu üstteki rakamların bulunduğu sıranın sonunda yer alır.

Klavyede nasıl küçük yazılır?

Caps lock aktifken Shift tuşunu basılı tutarsanız bastığınız tüm harfler küçük harf yazılacaktır. Klavyeyi normale döndürmek üzere Caps lock'u devre dışı bırakmak için Caps tuşuna tekrar basın. Varsayılan ayarlarda: Klavyede basılan harfler küçük harf yazılacaktır.

Çarpı işareti nasıl yapılır?

Klavye üzerinde çarpı işareti bulunmaz. Bu sebeple de işaretin klavye tuşları kullanılarak yapılması gerekmektedir. Çarpı işaretinin yapılabilmesi için alt + 232 sayılarının kullanılması gerekmektedir. Ancak bu kombinasyonun yapılabilmesi için klavyede rakam tuş takımının olması gerekmektedir.

Klavyede Fi nasıl yazılır?

Windows işletim sistemine sahip olan her bilgisayarda fi işaretinin kodunu bulabilirsiniz. Klavyeniz üzerinde Win+R tuşlarına bastıktan sonra açılan pencerede 'charmap' komutunu girmeniz ve 'karakter eşlem' tablosunu açmanız gerekir. Bu adımlardan sonra 'unicode git' kısmına 0278 kodunu girmeniz yeterli olur.