Sehit kardesi araba alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Sehit kardesi araba alabilir mi?
  2. ÖTV indiriminden nasıl yararlanılır?
  3. Gazi maaşını kimler alabilir?
  4. Engelli adına alınan aracı kimler kullanabilir?
  5. Gazilik maaşı nasıl alınır?

Sehit kardesi araba alabilir mi?

Şehit yakınlarının ÖTV'siz araç alımını düzenlemek amacıyla çıkarılan tebliğde yaralanacak kişiler bölümünde şehit yakınlarının yararlanabileceği belirtilmiştir. ... Yani şehidin kardeşi, yeğeni, kayın hısımları vb. başka bir yakını tarafından bu hak kullanılamaz.

ÖTV indiriminden nasıl yararlanılır?

ÖTV muafiyetinden yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık raporunda engel oranı %90 ve üzeri, ÖTV indirimden faydalanmak için ise en az %40 olmalıdır. Ayrıca “ağır engelli” ya da “sürücü belgesi alabilir” ifadelerinin yer alması gerekmektedir.

Gazi maaşını kimler alabilir?

Harp malullüğü gerektiren sebepler ile 23 sayılı Kanunlar kapsamında belirtilen görevler nedeniyle hayatını kaybedenler ile vazife malullüğü hükümleri kapsamında hayatını kaybeden erbaş ve erlerin anne/babalarına şart aranmaksızın aylık bağlanır.

Engelli adına alınan aracı kimler kullanabilir?

Engelli aracı alabilmek için belli şartları taşımak gerekiyor. ... Buna göre; %90 ve üzerinde engeli olan bireylerin adına alınan araçları 2. ve 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir. Aynı zamanda noter tarafından teyit edilen iş arkadaşlarının da ruhsata işlenmesi hakkı saklı tutulmuştur.

Gazilik maaşı nasıl alınır?

Şehit yakınları ve gazilere maaş bağlanması ile ilgili işlemler için istenen belgelerle birlikte kendi kurumuna müracaat ederler. Kurumları gerekli belgeleri tamamladıktan sonra dosyalarını Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne(Mithatpaşa Cad. No:7 Kızılay-ANKARA) gönderirler.