Yargıtay kararı ne zaman gelir?

İçindekiler:

  1. Yargıtay kararı ne zaman gelir?
  2. Yargıtay 7 ceza dairesi hangi davalara bakar?
  3. Yargıtay 17 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?
  4. Yargıtay CBS arşivde ne demek?

Yargıtay kararı ne zaman gelir?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Yargıtay 7 ceza dairesi hangi davalara bakar?

7. Ceza Dairesi: Kaçakçılıkla ilgili suçlar, banka zimmeti suçları. 8. Ceza Dairesi: İşkence, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye atılması, parada sahtecilik, dilencilik, iftira, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, suçluyu kayırma.

Yargıtay 17 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?

Yargıtay 17. Hukuk Dairesi'nin ihtisas alanı Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku olup, temel görevleri trafik kazalarından kaynaklanan tazminat, Sigorta Hukuku ve merci tayinine ilişkin davaların sonucunda verilen hüküm ve kararlardır.

Yargıtay CBS arşivde ne demek?

Arşivde: Dosyanın incelenmek üzere tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşamayı göstermektedir. ... Yargıtay CBS Gönderildi: Ceza dairelerinde bulunan dosyaların kapatılması veya kapatılıp ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bölümüne gönderilmesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.