Sakarya Üniversitesi yüksek lisans Başvurusu Ne Zaman?

İçindekiler:

  1. Sakarya Üniversitesi yüksek lisans Başvurusu Ne Zaman?
  2. Sakarya Üniversitesi bilim sınavı ne zaman?
  3. Yüksek lisans Güz Dönemi başvuruları ne zaman başlar?
  4. Uzaktan Eğitim yüksek lisans başvuruları ne zaman?
  5. Yüksek lisans sınavında ne sorulur?
  6. 2021 2022 Güz Dönemi yüksek lisans başvuruları ne zaman?
  7. Tezsiz yüksek lisans da devam zorunluluğu var mı?
  8. Tezsiz yüksek lisans yapan öğretim görevlisi olur mu?

Sakarya Üniversitesi yüksek lisans Başvurusu Ne Zaman?

Tezli yüksek lisans ve doktora programı Online Başvuruları 24 Ağustos - tarihleri arasındadır. Tezsiz yüksek lisans programı Online Başvuruları 20 Temmuz - tarihleri arasındadır.

Sakarya Üniversitesi bilim sınavı ne zaman?

27 – 28 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan Bilim Sınava katılacak tüm adaylara başarılar dileriz.

Yüksek lisans Güz Dönemi başvuruları ne zaman başlar?

Lisansüstü başvurular ilanda belirtilen tarihler arasında (26 Temmuz 2021-03 Ağustos 2021) Online Başvuru Sistemi bağlantısından yapılacaktır. Şahsen ya da posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

Uzaktan Eğitim yüksek lisans başvuruları ne zaman?

Başvurular 26 Temmuz – 04 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacaktır. (Sistem yenilenerek, link adresi güncellemesi yapılmıştır.) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans (II. Öğretim ve Uzaktan Eğitim) Başvuru Bilgileri ve Güncellenmiş başvuru takvimi için tıklayınız.

Yüksek lisans sınavında ne sorulur?

Bilim Sınavı iki bölümdür. Birinci bölümde adaylara ilk iki sene konularından 8 soru sorulur. İkinci bölümde adaylara üçüncü ve dördüncü sene konularından 5 soru sorulur. Yüksek lisans programına başvuran adaylar ilk sınavı, doktora ve doğrudan doktora sınavına başvuran adaylar ikinci sınavı almak zorundadırlar.

2021 2022 Güz Dönemi yüksek lisans başvuruları ne zaman?

Enstitümüz lisansüstü programlarına başvurular 24 Mayıs 2021 tarihinde başlamış olup 27 Ağustos 2021 (Son Başvuru Saat 13.00) tarihinde sona erecektir.

Tezsiz yüksek lisans da devam zorunluluğu var mı?

Hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde tezli programlarda olduğu gibi tezsiz yüksek lisans programlarında da derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır. Tezsiz yüksek lisans programlarının büyük kısmı çalışanlar devam edebilsin diye akşam saatlerinde ve hafta sonları yürütülmektedir.

Tezsiz yüksek lisans yapan öğretim görevlisi olur mu?

Değişen yönetmeliğe göre artık tezsiz yüksek lisans derecesine sahip adaylar da öğretim üyesi olabilecek. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan, Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) yapılan yeni düzenlemede, tezsiz yüksek lisans mezunlarının da öğretim görevlisi olabileceği belirtildi.