Ağır hasar kaydı olan arabayı almak mantıklı mı?

İçindekiler:

  1. Ağır hasar kaydı olan arabayı almak mantıklı mı?
  2. Arkadan hasarlı araç alınır mı?
  3. Agir hasarli araç nasil anlasilir?
  4. Ağır hasar kaydı olunca ne olur?
  5. Ağır hasar kaydı var ne demek?
  6. Bagaj havuzu işlemli araç alınır mı?
  7. Bagaj havuzu ne demek?
  8. Arka şase işlemli araç alınır mı?

Ağır hasar kaydı olan arabayı almak mantıklı mı?

Ağır hasar kaydı olan araçlar kişiler tarafından tercih edilmiyor ve satın alınmıyor. Ağır hasar kayıtlarında yer alan arabaların fiyatları her zaman diğer araçlara göre daha düşüktür.

Arkadan hasarlı araç alınır mı?

Arkadan kazalı araba almak isterseniz dikkat etmeniz gereken kazanın ardından gerekli tamiratı yapıldığından emin olmak ve gerçek piyasa değerinin altında almak olacaktır. Bu iki detaya dikkat ederek hayalinizde ki aracı alabilirsiniz. Ama gene de hasarlı bir aracı almak her zaman tavsiye edilen bir durum değildir.

Agir hasarli araç nasil anlasilir?

Aracın ağır hasarlı olduğunu nasıl anlayabilirsiniz? En basit yol olarak 5664'e SMS atarak aracın hasar bilgilerine erişebilirsiniz ayrıca araç sahibinden ekspertiz raporunu da talep edebilirsiniz.

Ağır hasar kaydı olunca ne olur?

Hasarın değeri aracın kazaya karıştığı tarihteki piyasa değerini karşılıyorsa veya daha üst seviyede ise araç kayıtlara ağır hasarlı olarak geçer. Eğer aracın piyasa değeri sigorta şirketi tarafından sürücüye ödenirse araç pert olarak trafikten çekilir.

Ağır hasar kaydı var ne demek?

Kaza sonrası yapılan ekspertiz raporlarına göre aracın masrafları sıfır değerine yakın bir aralıkta olursa ağır hasarlı olarak işlem görür. Burada aracın yapım masraflarının %70 oranı ve üzerinde çıkması ağır hasar kaydının açılarak trafiğe çıkmasını tehlikeli hale getirir.

Bagaj havuzu işlemli araç alınır mı?

– Kesinlikle şasiler, bagaj havuzu, ana direkler düzeltilmiş, hava yastıkları açılmış ya da tamir görmüş arabaları almamaya çalışın. ... Eğer araba içi ve dışı çok yıpranmış ise km'sinden şüphe duymalısınız. Piyasada 5 yaşını geçmiş birçok arabanın km sinin düşürülmüş olduğunu unutmayınız.

Bagaj havuzu ne demek?

Bagaj havuzları, bagajınızın zeminini korumak için tasarlanan fonksiyonel aksesuarlardır. Genellikle plastik malzemeden üretilen bagaj havuzu modelleri ile yükünüzü güvence altına alabilir, orijinal döşemenizi koruyabilir ve aracınıza stil kazandırabilirsiniz.

Arka şase işlemli araç alınır mı?

Şasesi işlem görmüş araç hem alınabilir hem de satılabilir. Ayrıca trafiğe de çıkabilir. ... Şaseler aracın bir kaza anında alınan darbeyi optimum olarak emilişini ve aracın ön ve arka kısmındaki güvenliği sağlayan ana iskelet kısmıdır.