Iskan alınmadan su aboneliği olur mu?

İçindekiler:

  1. Iskan alınmadan su aboneliği olur mu?
  2. Iskan alınmadan elektrik bağlanır mı?
  3. Geçici su aboneliği ne demek?
  4. Iskansız eve abonelik alınabilir mi?
  5. Iskan almayan müteahhit nereye şikayet edebilirim?
  6. Iskansız ev alırsak ne olur?
  7. Doğalgaz abone olmak için iskan şart mı?
  8. Müteahhit firma iskan almazsa ne yapilir?
  9. Iskanı olmayan binalar ne olacak?
  10. Iskanı olmayan dairenin tapusu olur mu?

Iskan alınmadan su aboneliği olur mu?

Peki iskan ruhsatı alınmazsa ne olur? İskan ruhsatı yani yapı kullanma izin belgesi bulunmayan binalarda, İmar Kanunun 31 nci maddesine göre bir kısım kamusal nitelikli hizmetlerden yararlanılamıyor. Elektrik, su ve doğalgaz vb. abonelikler bu tür binalara kural olarak verilmiyor.

Iskan alınmadan elektrik bağlanır mı?

İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği! Elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin birincil koşulları arasında yapının iskan belgesinin alınmış olması yer alıyor. Yapı kullanma izni olmayan yapı, bina ve binadaki bağımsız bölümlere su, elektrik ve telefon bağlantısı yapılamıyor.

Geçici su aboneliği ne demek?

Yapı Kullanma İzni Belgesi alınıncaya kadar geçici olarak, kullanım türüne göre su verilen aboneliklerdir…” ... Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmazlar.

Iskansız eve abonelik alınabilir mi?

Ruhsatsız eve elektrik aboneliği! 29 Temmuz 208 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5784 Sayılı Kanun ile ruhsatı bulunan, ancak gerekli koşulları yerine getirmediği için "iskân" yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon gibi aboneliklerin yapılabiliyor.

Iskan almayan müteahhit nereye şikayet edebilirim?

Müteahhit iskan almıyor, ya da iskan almak için para istiyor diyen kişiler için ise şikayet konusunda sulh hukuk mahkemelerine başvuruda bulunmalarını tavsiye etti.

Iskansız ev alırsak ne olur?

İskansız evler satın alınırken, daire tapusu yerine arsa tapusu veriliyor. İskan belgesi olmayan evler için banka kredileri kullanılamıyor. Konut kredisi kullanarak, iskansız ev almayı düşünen kişiler nakit veya birikimleriyle satın alma işlemi yapabilirler. Ayrıca iskan belgesi olmayan binalara abonelikler verilmiyor.

Doğalgaz abone olmak için iskan şart mı?

Bu durumda belediye imar müdürlüğü binayı yerinde inceler uygunluğu tam ise iskan raporunu verir. Aslına bakılırsa, iskan raporu alınmadan su, elektrik, doğalgaz, telefon ve Kanalizasyonun bağlanmaması gerekir. Buna rağmen iskan alınmadan, elektrik, doğalgaz ve telefon bağlanabiliyor, yalnızca su ferdileştirilemiyor.

Müteahhit firma iskan almazsa ne yapilir?

Sözleşmede belirtilen, iskan alma sorumluluğunu yerine getirmeyen müteahhit, teslimi eksik yaptığı gerekçesiyle dava edilme yolu vardır. Dava sonucunda, müteahhit iskan iznini almaya mecbur tutulur. Bu konuda yapılabilecek diğer alternatif ise; müteahhidin borçlarının ödenmesi ve müteahhide rücu edilmesidir.

Iskanı olmayan binalar ne olacak?

İskanı olmayan binalar kaçak bina statüsüne girmez, inşaat izni alınmıştır ancak yasal olarak tamamlanmamış ve oturmaya hazır olmayan konutlar olarak kabul edilir. Kat mülkiyeti ise binanın iskan belgesinin olduğunu ve bu binanın oturmaya uygun olduğunu gösterir.

Iskanı olmayan dairenin tapusu olur mu?

Gayrimenkul alacakların bilmesi gereken en önemli husus , iskanı alınmamışbir yerin yasal olarak tamamlanmamış , bitmemiş bir yapı olduğudur. Genelde , iskansız dairelerde Kat İrtifakı durumu söz konusudur. Yani budairelerin tapuları kat irtifak tapusudur. İskanlı bir dairenin tapusu , katirtifakından çıkar.