Salavat getirmek ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Salavat getirmek ne işe yarar?
  2. Kim bana bir defa salavat ı şerife okursa Allah Teala ona on salat eder?
  3. Kim Cuma günü bana salavat getirirse?
  4. Kim Cuma günü 100 salavat?

Salavat getirmek ne işe yarar?

Müslüman dünyasında çok önem verilen salavat, Hz. Muhammed'e ve onun soyundan gelenlere (Ehl-i Beyt) saygı bildirmek için Müslümanlar tarafından okunan dua anlamına gelir.

Kim bana bir defa salavat ı şerife okursa Allah Teala ona on salat eder?

Bana salâvat getirin. Nerede olursanız olun salâvatınız bana ulaşır. Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salâvat getirene Ben ve meleklerim on defa salâvat getiririz." Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salâvat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.

Kim Cuma günü bana salavat getirirse?

Peygamberimiz şöyle buyurdu: Kıyamet günü insanların bana en yakını, bana en çok salavat getirendir. Hz. Ali: Kim Cuma günü peygamberimize 100 salavat getirirse, kıyamet günü mahşer yerine yüzü güzel ve nurlu bir şekilde gelir.

Kim Cuma günü 100 salavat?

Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salâvat getirene Ben ve meleklerim on defa salâvat getiririz." Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salâvat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder. ... Üzerime salâvat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır.