Vestibüler nörit ne demek?

İçindekiler:

  1. Vestibüler nörit ne demek?
  2. Vestibüler nörit kaç günde geçer?
  3. Vestibüler nörit ne iyi gelir?
  4. Periferik vertigo ne kadar sürer?

Vestibüler nörit ne demek?

Vestibüler nörit iç kulaktaki denge organından beyine sinyal taşıyan denge sinirinin iltihaplanması sonucunda şiddetli baş dönmesi (vertigo), dengesizlik, bulantı ve kusma belirtileri veren bir durumdur. Vestibüler nörite sinir dokusunu iltihaplandırma yeteneği olan virüslerin neden olduğu düşünülmektedir.

Vestibüler nörit kaç günde geçer?

Baş dönmesi günlerce sürebilir. Tedavi başlanmadığında hastalık ilk 2-3 gün kesintisiz sürekli devam eden şiddetli baş dönmesi ile karakterizedir. Genellikle 3. günden sonra baş dönmesi azalır ancak hastanın tamamen düzelmesi 3-4 haftayı bulur. Hastalık denge sinirinin viral enfeksiyonu nedeniyle oluşur.

Vestibüler nörit ne iyi gelir?

Vestibüler nörit tedavisinde; yatak istirahat ilk sıradadır. Kısa bir süre sonra istirahat ile kendiliğinden düzelmektedir. Ek olarak mide bulantısı ve baş dönmesine karşı bazı semptomatik ilaçlar da kullanılabilmektedir.

Periferik vertigo ne kadar sürer?

Periferik vertigonun ilk belirtisi baş dönmesidir. Hastalar bu baş dönmesinin gece uyurken bile uyandıran bir dönme olarak tanımlamaktadır. 5-10 saniye süren anlık dönmeler yaşanabilir. Hastalar kafa sabitlenince baş dönmesinin geçtiğini ama kafa hareket ettiğinde baş dönmesinin tekrarlandığını belirtirler.