Nihat Hatipoğlu dövme abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Nihat Hatipoğlu dövme abdesti bozar mı?
  2. Dövme yapmak abdesti bozar mi?
  3. Dövme günah mı değil mi?
  4. Peygamber Efendimiz dövme hakkında ne demiştir?
  5. Dövme yaptırdıktan sonra namaz kılınır mı?

Nihat Hatipoğlu dövme abdesti bozar mı?

Yaptığı televizyon yayınlarıyla izlenme rekorları kıran Hatipoğlu, dövmeli abdest olmaz eleştirilerine Instagram hesabından paylaştığı video ile yanıt yanıt verdi. Dövmenin abdeste engel olmadığını belirten Hatpoğlu "Altını çizerek söylüyorum dövme abdeste ve gusüle engel değildir.

Dövme yapmak abdesti bozar mi?

DÖVME: Deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici dövme ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur.

Dövme günah mı değil mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun "dövme yaptırmak günah mı?" konusuyla ilgili yayınladığı fetva şu şekilde: ... ' Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir."

Peygamber Efendimiz dövme hakkında ne demiştir?

Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33).

Dövme yaptırdıktan sonra namaz kılınır mı?

' Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir. ... Ancak,yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici dövmede su deriye geçmediğinden gusül ve abdeste engel olur."