Kuluçkadan çıkan civcivlere ne verilir?

İçindekiler:

  1. Kuluçkadan çıkan civcivlere ne verilir?
  2. Civciv çıktıktan sonra kaç derece olmalı?
  3. Renkli civcivler neden ölüyor?
  4. Civcivlere ne zaman su verilir?
  5. 1 aylık civcivlere hangi yem verilir?
  6. Renkli civciv kaç gün yaşar?
  7. Renkli civciv ne yer?

Kuluçkadan çıkan civcivlere ne verilir?

Civcivlere ilk günden itibaren temiz, taze ve hayvanların ihtiyacı olan besin maddelerini karşılayan kaliteli yemler verilmelidir. Civcivler ilk hafta özel olarak yapılmış plastik, mukavva veya yumurta viyollerini yemlik olarak kullanabilirler.

Civciv çıktıktan sonra kaç derece olmalı?

Sıcaklık ilk 1. hafta 35C derece olacak. 7. günden 10. güne kadar 32 – 33C derece dolaylarında olacak. 10. günden sonra 15. güne kadar 30C derece olmalıdır.

Renkli civcivler neden ölüyor?

Civcivler çok hassas hayvanlar oldukları için hava sıcaklığı, fazla temas, soğuk hava koşulları, çok yem, susuz bırakılmak onların hastalanmalarına hatta ölümlerine neden olmaktadır. Bu nedenle civcivlerin bakımı temiz ortamda yapılmalı, ortam sıcaklığı ne çok soğuk ne çok sıcak olarak ayarlanmalıdır.

Civcivlere ne zaman su verilir?

Civcivler kuluçka döneminden çıktıktan en az 24 saat sonar yem yemeye başlaması gerekir. Ayrıca her 10 saatte bir de su verilmesi gerekir.

1 aylık civcivlere hangi yem verilir?

Bir aylık olduktan sonra ekmek kırıntıları, evdeki bazı besinlerden azar azar verebilirsiniz. Fakat evde bakılan civcivlere tuzlu yiyecekler tuzlu yem verilmemesi gerekir. Bunun dışında civcivler 1 aylık olduğunda palet yemler, buğday gibi besinler verilebilir.

Renkli civciv kaç gün yaşar?

Üretim Çiftliklerinde, Biyolojik Gelişim Kusurları Nedeniyle 'Pert' Diye Tabir Edilen Bölüme Ayrılan, Ömürleri İse En İyi Koşullarda Bile 10 Gün Yaşayabilen Renkli Civcivler, Hemen Hemen Her Kentte Cadde ve Sokaklarda Tanesi 1,5 Tl'den 'Eğlencelik' Olarak Satılıyor.

Renkli civciv ne yer?

  • Salatalık: Civcivlerin en çok sevdiği besinlerden biridir. Özellikle büyümüş olan civcivler sıklıkla salatalık yemek ister.
  • Haşlanmış Yumurta: Haşlanmış yumurtanın sarısı civcivlerin en çok tercih ettiği besinlerden biridir.
  • Marul.
  • Lor Peyniri.
  • Pirinç
BE