Dini nikahta hoca ne sorar?

İçindekiler:

  1. Dini nikahta hoca ne sorar?
  2. İmam nikahı soru sorulur mu?
  3. İmam nikahı Kiyilirken hoca ne soruyor?
  4. Imam nikahı hangi evde kıyılır?

Dini nikahta hoca ne sorar?

İmam, evlenecek kişilerin, şahitlerin isimlerini, anne/baba isimlerini bir kağıda yazar. Kuran'dan ilgili ayet ve hadisler okur. Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir.

İmam nikahı soru sorulur mu?

Dini Nikahında (İmam Nikahı) Hangi Sorular Sorulur? İmam nikahını kıyan hoca kadına şuna benzer bir soru sorar, filanca kızı filanca şahitler huzurunda şu kadar mehir ile Allah'ın izni peygamberin sünnetiyle sen filanca oğlu filancayı eş olarak kabul ettin mi? Daha sonra aynı soruyu erkeğe sorar.

İmam nikahı Kiyilirken hoca ne soruyor?

İmam nikahı için iki şahit olmalıdır; ortada bir mehir olacak. Kadının boşanma durumunda elinde kalacak maddi güvence, maddi imkandır. Mehir, başlık parası değildir, mehiri damat geline verir. ... Hoca önce kadına adını soracak, babasının adını soracak daha sonra hoca bu sefer erkeğe adını soracak, babasının adını soracak.

Imam nikahı hangi evde kıyılır?

İMAM NİKAHI (DİNİ NİKAH) KIZ EVİNDE Mİ ERKEK EVİNDE Mİ KIYILIR? Nikah akdi için gerekli olan şartlar yerine getirildiğinde nikahın kıyılacağı yerin bir önemi yoktur. İster kız evinde ister erkek evinde ister de camide ya da farklı bir yerde kıyılabilir.