Malulen emekli olmak nedir?

İçindekiler:

  1. Malulen emekli olmak nedir?
  2. Malul raporu nasıl alınır?
  3. Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2020?
  4. Maluliyet raporu nereden alınır?

Malulen emekli olmak nedir?

Malulen emeklilikte, malul sayılmak için maluliyetin sigortalı olarak işe başladıktan sonra ortaya çıkması gerekmektedir. Engelli emekliliğinde ise kişinin işe başlamadan önce engelli durumda olması veya doğuştan bir engeli bulunması gerekmektedir.

Malul raporu nasıl alınır?

Malulen emekli olabilmek için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporudur. Bu raporun alınabilmesi için kişilerin ilk olarak bulundukları il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvurmaları ve yetkili hastanelere sevk edilmeleri gerekir.

Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2020?

Malulen emekliliğe başvurabilmeniz için diğer bir şart, 1800 prim günü ve 10 yıllık sigortalılık süresine sahip olmanız. Eğer bir başkasının bakımına muhtaç derecede malulseniz, bu durumda 10 yıl aranmıyor ve 1800 gün yeterli sayılıyor.

Maluliyet raporu nereden alınır?

Maluliyete Esas Teşkil Edecek Rapor Nasıl ve Nerede Hazırlanır: - Sosyal Güvenlik il/merkez müdürlüğü tarafından size verilen sevk yazısında belirtilen, Devlet üniversite hastaneleri, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Askeri Hastaneler sağlık raporu düzenleyebilir.