Muhasebe Yabancı Kaynaklar nedir?

İçindekiler:

  1. Muhasebe Yabancı Kaynaklar nedir?
  2. Kısa vadeli yabancı kaynaklar ne demek?
  3. Uzun vadeli yabancı kaynaklar nelerdir?
  4. Kısa vadeli borçlarda hangi kalemler yer alır?
  5. Bilançoda ne raporlanır?
  6. Uzun vadeli borçlanmaların kısa vadeli kısımları nedir?
  7. Genel geçici mizandan sonra ne yapılır?
  8. Hesap pasif durumda ne demek?
  9. Muhasebe pasif nedir?
  10. Düzenleyici hesaplar ne demek?

Muhasebe Yabancı Kaynaklar nedir?

İşletme sahipleri tarafından konan kaynaklara “Öz Kaynaklar” ya da “Öz Sermaye” denir. Üçüncü kişiler tarafından işletmeye sağlanan kaynaklara ise “Yabancı Kaynaklar” ya da “Borçlar” denir. Yabancı kaynaklar, geri ödeme süresi dikkate alınarak; “kısa vadeli” ve “uzun vadeli” olarak sınıflandırılırlar.

Kısa vadeli yabancı kaynaklar ne demek?

Kısa vadeli yabancı kaynaklar, dönen varlıkların ayrılmasında kullanılan ölçüye uygun olarak, en çok bir yıl veya işletmenin normal faaliyet dönemi sonunda ödenecek yabancı kaynakları kapsar.

Uzun vadeli yabancı kaynaklar nelerdir?

Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar, Mali Borçlar, Ticari Borçlar, Diğer Borçlar, Alınan Avanslar, Ödenecek Vergi ve Diğer Yükümlülükler, Borç ve Gider Karşılıkları, Gelecek Yıllara Ait Gelirler ve Gider Tahakkukları ile Diğer Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar şeklinde bölümlenir.

Kısa vadeli borçlarda hangi kalemler yer alır?

Kısa Vadeli Borçlar-Finansman Bonosu Tahvil ve Faizler” hesabında yer alır. Çıkarılmış bonolar ve senetler kapsamına alınamayan diğer menkul kıymetlerin izlendiği hesaptır. “Kısa Vadeli Borçlar-Finansman Bonosu Tahvil ve Faizler” hesabında yer alır.

Bilançoda ne raporlanır?

Bilanço, bir işletmenin belirli bir dönemin sonunda alacak ve verecekleri ile tüm mal ve para varlıklarını dengeli biçimde gösteren finansal beyannameye denir. Bir çizelge olan bilanço ile işletmenin sorumlulukları ve özkaynakları raporlanmış olur. Bilanço aynı zamanda şirketin sermaye yapısını da ortaya çıkarır.

Uzun vadeli borçlanmaların kısa vadeli kısımları nedir?

Uzun vadeli yükümlülükler ise vadesi bir yıldan daha fazla olan yükümlülükleri içerir. Kısa vadeli yükümlülükler: Uzun vadeli borçların kalan kısmı, banka borçları, ödenmesi gereken faizler, kira, vergi, kamu hizmetleri, müşterilerin ön ödemeleri, ödenecek temettüler, kazanılmış/kazanılmamış primler.

Genel geçici mizandan sonra ne yapılır?

Dönem Sonu İşlemlerinin Kronolojik Sırası

  1. Büyük defterki hesaplar Genel Geçici Mizan'a aktarılır. ...
  2. Muhasebe Dışı Envanter çalışmaları yapılır. ...
  3. Muhasebe İçi Envanter çalışmaları yapılır. ...
  4. Düzeltmeler bittikten sonra tüm değerler Kesin Mizan'a aktarılır. ...
  5. Bilanço düzenlenir. ...
  6. Kapanış Kayıtları yapılır.

Hesap pasif durumda ne demek?

Pasif hesaplar sisteme giriş yapamazlar ve dolayısıyla bu hesapların hiç bir özelliği kullanma yetkisi yoktur. İşlevsel hesaplar üst hesabının yönetimine bağlı kalmak şartı ile kendi alt hesaplarını sisteme ekleyebilir ve hesapları yönetme yetkisine sahip olabilirler.

Muhasebe pasif nedir?

Aktif: Bilançonun sol tarafında, işletmenin varlıklarını (mevcutlarını ve alacaklarını) gösteren kısımdır. Pasif: Bilançonun sağ tarafında, işletmenin kaynaklarını (sermayesini ve borçlarını) gösteren kısımdır. ... Bunlar hesap tipi bilanço ve rapor tipi bilançodur.

Düzenleyici hesaplar ne demek?

Düzenleyici hesaplar, bilançonun aktifine yazıldığı halde artışları alacak kısmına yazılan veya bilançonun pasifine yazıldığı halde artışları borç kısmına yazılan hesaplardır.