Doçentlik sonuçları ne kadar sürede açıklanır?

İçindekiler:

  1. Doçentlik sonuçları ne kadar sürede açıklanır?
  2. Doçentlik jürisi nasıl öğrenilir?
  3. Doçentlik belgesi nereden alınır?
  4. Doçentlik Ders belgesi nedir?
  5. Doçentlik etik inceleme ne kadar sürer?
  6. Doçentlik başvuruları yılda kaç kez?
  7. Doçentlik unvanı nasıl alınır?
  8. Doçentlik için kaç puan gerekiyor?
  9. Hangi dergiler doçentlik başvuru şartlarında beyannamede kullanılamaz?
  10. Doçentlik Atıf kaç puan?
  11. 2020 Ekim doçentlik başvuruları ne zaman?
  12. Bilimsel araştırma yayın etiği nedir?
  13. Doçentlik için kaç yayın?
  14. Doçentlik başvuru dönemleri değişti mi?
  15. Doçentlik için bir makale kaç puan?
  16. Doçentlik olmak için kaç makale?
  17. Doçent olmak için kaç puan?
  18. Kitap bölümü yazarlığı kaç puan doçentlik?
  19. Doçentlik başvuruları 2021 Hangi Aylarda?

Doçentlik sonuçları ne kadar sürede açıklanır?

DOÇENTLİK BAŞVURU SONUÇLARININ DUYURULMASI Jüri raporları tamamlandığında, değerlendirmeye esas alınan raporlar ve başvuru sonucu ilgililere elektronik ortamda erişime açılır ve erişime açıldığı tarihi izleyen beşinci gün ilgililere tebliğ edilmiş sayılır.

Doçentlik jürisi nasıl öğrenilir?

​​Doçentlik Jüri Bilgilerinin Açıklanması Doçent Adayları jüri bilgilerine ait tüm bilgileri TC Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile https://dbs.yok.gov.tr adresinden Doçentlik Bilgi Sistemine (DBS) giriş yaparak Aday Bilgi Açıklama İşlemleri > Aday Bilgi Açıklama menüsünden öğrenebileceklerdir.

Doçentlik belgesi nereden alınır?

Artık Doçent unvanı alan/almaya hak kazanan adaylar, https://www.turkiye.gov.tr adresine T.C Kimlik No ve e-Devlet Şifresi ile giriş yaparak; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı > Doçentlik Belgesi Sorgulama hizmeti alanından Doçentlik Belgesini e-Devlet kapısı üzerinden kolayca edinebileceklerdir.

Doçentlik Ders belgesi nedir?

Cevap: Bilimsel/sanatsal yayın ve akademik çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda başarılı olan adaya, Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu kararı ile karar tarihinden itibaren ilgili bilim/sanat alanında “Doçentlik Unvanı” verilir ve “Doçentlik Belgesi” düzenlenir.

Doçentlik etik inceleme ne kadar sürer?

Görev süreleri 3 yıldır. ÜAK Etik Yönergesinin 10. Maddesine göre Etik Komisyonun iddialar hakkında ilk olarak somut bilgi ve belgeyle desteklenip desteklenmediği incelemesi yapılarak bu kanaatte ise yazılı savunma istenir. Savunma için verilen süre 15 gündür.

Doçentlik başvuruları yılda kaç kez?

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından başka bir tarih belirlenmedikçe yılda iki kez yapılan doçentlik başvuruları ocak, mayıs ve eylül aylarında olmak üzere yılda 3 defaya çıkarıldı.

Doçentlik unvanı nasıl alınır?

Doçentlik, bir üniversite akademik unvanı olup Dr. Ögr. Üyesi ile Profesör arasında yer almaktadır. Doçent olabilmek için, adayın doktora ya da tıpta uzmanlık derecesi alındıktan sonra kişinin lisansüstü çalışmalarına bağımlı kalmadan çalışma yapabildiğini ispat etmesi gerekir.

Doçentlik için kaç puan gerekiyor?

Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

Hangi dergiler doçentlik başvuru şartlarında beyannamede kullanılamaz?

Cevap: Yükseköğretim Kurulu'nun 07.03.2019 tarihli Genel Kurulunda alınan karar gereği, 07.03.2019 sonrası yayımlanmış makaleler için geçerli olmak üzere; Makale kabulünden sonra yayımlanması için yazardan ücret veya ek ücret talep eden dergiler (Yağmacı/Şaibeli Dergiler), bu ilişkinin bir çıkar çatışması içermesi ...

Doçentlik Atıf kaç puan?

Her yayın, kendisine atıf yapılan bir eserde kaç defa atıf yapıldığına bakılmaksızın bir defa atıf puanı alır. Farklı bir eserde yapılan atıf için de ayrıca atıf puanı alınır. Bu madde kapsamında en az 4 puan alınması zorunludur. Bu madde kapsamında en fazla 20 puan alınabilir.

2020 Ekim doçentlik başvuruları ne zaman?

14.10.2020​ ​2020 Ekim Dönemi Doçentlik Başvuruları 15 Ekim 2020 günü başlayıp 30 Ekim 2020 günü mesai saati bitiminde (17.30) sona erecektir.

Bilimsel araştırma yayın etiği nedir?

Araştırma ve Yayın Etiği, genel olarak, 'Bilimsel araştırma ve yayınların dürüstlük, açıklık, nesnellik(objektif olma), başkalarının bulgu ve yaratılarına saygı gibi temel ilkelere uygun biçimde yapılmasını sağlamayı amaçlayan ve bunun gerçekleşmesi için çalışmalar yapan uygulamalı etik alanı' olarak tanımlanmaktadır ...

Doçentlik için kaç yayın?

Yeni yayın kriterlerinde en önemli değişiklik, “yayın sayısının arttırılması” oldu. Başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili en az sekiz adet makale yayınlamış olma şartı getirildi.

Doçentlik başvuru dönemleri değişti mi?

“(1) Üniversitelerarası Kurul tarafından başka bir tarih belirlenmedikçe doçentlik başvurusu, yılda iki kez olmak üzere Mart ve Ekim ayının yirminci günü başlayıp, en geç ilgili ayın son çalışma günü mesai saati bitimine kadar yapılır.”

Doçentlik için bir makale kaç puan?

a. SCI, SCI-exp, SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış makale (10 puan), b. Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış ma- kale (5 puan), c. Uluslararası sempozyumda/kongrede sunulmuş ve tam metni basılmış alanında bilime katkı sağlayan sözlü bil- diri (5 puan), d.

Doçentlik olmak için kaç makale?

Başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili en az sekiz adet makale yayınlamış olma şartı getirildi.

Doçent olmak için kaç puan?

Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

Kitap bölümü yazarlığı kaç puan doçentlik?

c. Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitap bölüm yazarlığı (10 puan), Page 3 TORAKS BÜLTENİ “Hayat Nefesle Başlar” 52 ■ Toraks Bülteni d. Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış kitap (10 puan).

Doçentlik başvuruları 2021 Hangi Aylarda?

2021 Eylül Dönemi Doçentlik Başvurularına İlişkin Duyuru (15.09.2021) 2021 Eylül Dönemi Doçentlik Başvuruları 20 Eylül 2021 günü başlayıp 30 Eylül 2021 günü mesai saati bitiminde (17.30) sona erecektir. Başvuruya ilişkin Bilgi ve Belgelere Ulaşmak ve Başvuru İşlemini Yapmak...