Ciltte sarı renk neden olur?

İçindekiler:

  1. Ciltte sarı renk neden olur?
  2. Ten rengi zamanla değişir mi?
  3. Vucutta sarı lekeler ne anlama gelir?
  4. Deride sararma nedir?
  5. Insan yüzü neden Esmerleşir?

Ciltte sarı renk neden olur?

Sarılık: Gerek mikropların neden olduğu, gerekse çeşitli nedenlerle karaciğer ve safra kesesinden safra akışının engellendiği hastalıklarda; cilt sarı bir renk alırabilir. Bunun nedeni vücutta kanda artan bilirubin maddesidir.

Ten rengi zamanla değişir mi?

Yerli halklarda bulunan insan ten rengi enlemlere göre değişir. Bunun karşılığı olarak, çıplak ten tüm yıl boyunca güneşten yayılan UV ışınlarına karşı savunmasız kalıyor.

Vucutta sarı lekeler ne anlama gelir?

Ciltte sarı lekeler mevcutsa halk dilinde de bilindiği gibi sarılık olmuş olabilirsiniz. Safra akışı bazı nedenlerden dolayı engellendiğinde ya da karaciğerinizin zarar gördüğü zamanlarda oluşabilecek hastalıklardan bir tanesidir.

Deride sararma nedir?

Sarılık, cilt, sklera (gözlerin beyazları) ve mukoza zarlarının sarardığı bir durumdur. Bu sarı renge, sarı-turuncu safra pigmenti olan yüksek bir bilirubin seviyesi neden olur. Safra, karaciğer tarafından salgılanan sıvıdır. Bilirubin, kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasından oluşur.

Insan yüzü neden Esmerleşir?

Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir. Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.