Böbrek taşı nasıl ortaya çıkar?

İçindekiler:

  1. Böbrek taşı nasıl ortaya çıkar?
  2. Taş nasıl meydana gelir?
  3. Taş nasıl düşer?
  4. Kanala düşen böbrek taşına ne iyi gelir?

Böbrek taşı nasıl ortaya çıkar?

Kaburgaların altında bel bölgesinin iki yanında bulunan böbrekler kanı temizlemekle görevlidir. Bu işlem sırasında bazı mineral ve tuzlar böbrekte birikir. Böbrek taşları, bu tuz ve minerallerin idrarla atılamaması halinde birikerek o bölgeye yapışması sonucu oluşur.

Taş nasıl meydana gelir?

Taşların kökeni, yeryüzünün erimiş ve dış yüzeye ulaşmaya çalışan magmasına dayanır. Magma yer altı çatlaklarına akarken minerallere ve erimiş kayalara gazlar, buhar ve kaynayan sular dahil olur ve bu gazlar soğurken minerallerle birleşerek doğal taşları ve kristalleri oluşturur.

Taş nasıl düşer?

Böbrek taşı nasıl düşürülür? 5 mm'nin altındaki taşlar kendiliğinden düşebilir. Bol su ve hareket taşların düşmesine yardımcı olur. Üreter kanallarını genişletici İlaç tedavisi ile taş düşürmek mümkün. 5 mm üstü taşları da operasyon yolu ile düşürülmektedir.

Kanala düşen böbrek taşına ne iyi gelir?

Limon suyu yüksek oranda asit içerdiği için böbrek taşlarını düşürmede oldukça etkilidir. Bunun yeni sıra yüksek lifli elma da böbreğin süzme işlemi gerçekleştirmesine yardımcı olur. O nedenle elma tüketimi de arttırılmalıdır. Böbrek taşı olan kişiler mutlaka belli bir oranda yoğurt da tüketmeliler.