Domates biber için hangi gübre kullanılır?

İçindekiler:

  1. Domates biber için hangi gübre kullanılır?
  2. Domates fidesi kaç günde tutar?
  3. Oturak domates budanır mı?
  4. Domates yaprakları neden kurur?
  5. Domates neden buruşur?
  6. Domates dalında neden çürüyor?
  7. Yapraklar Neden kıvrılır?
  8. Domateslerin yaprakları neden kıvrılır?
  9. Domates çürümesi nasıl önlenir?
  10. Domates mildiyösü nedir?
  11. Mildiyö hastalığı ne demek?
  12. Soğan mildiyösü nedir?
  13. Soğan yaprakları neden sararır?
  14. Fungal hastalık ne demek?
  15. Toprak kökenli fungal hastalıklar nelerdir?

Domates biber için hangi gübre kullanılır?

Potasyum nitrat, magnezyum nitrat, kalsiyum nitrat ve amonyum nitrat azot içeren gübrelerdir.

Domates fidesi kaç günde tutar?

Dikim için en uygun fide büyüklüğü; fidelerin 15-20 cm uzunluk ve kurşun kalem kalınlığını aldığı zamandır. Normal koşullarda tohum ekiminden 40-45 gün sonra pişkin ve kaliteli fideler elde edilir.

Oturak domates budanır mı?

Domates bitkisinin, yaklaşık 70 günlük büyüme evrelerinin hepsinde, yan dallar atmaya meyillidir. Oturak ve nispeten yarı oturaklarda budama işlemi yapılmazken, sırık cinslerinde budama yapılması gerekir. ... Bu yan dallar bitkinin kullanacağı 'besin maddelerini' tüketir.

Domates yaprakları neden kurur?

Sulama eksikliği Domates yapraklarının kurumasının ve düşmesinin bir başka nedeni de içme eksikliğidir. Gelen nem eksikliği ile, domates çalıları ilk günlerde solmaya başlar, yeşillik ve sapın elastikiyetini kaybeder, daha sonra yapraklar kıvrılır, daha sonra rengi sarıya döner ve daha sonra kuru ve kararırlar.

Domates neden buruşur?

Domates yapraklarının uçları, toprakta bu elementin bulunmamasına ek olarak, asitli topraktan kaynaklanabilecek potasyum eksikliği nedeniyle sararabilir veya kuruyabilir. ... Düşük sıcaklıklarda, besinler basitçe emilmez, bu da yaprakların sararmasına neden olur ve genel olarak gelişimi yavaşlatır.

Domates dalında neden çürüyor?

Domates'in Çiçek Sonu Çürüklüğü'nün Sebebi Toprak PH'ının Düşüklüğüdür. Yetiştirdiğiniz bitkinin ne tür toprak istediği, su isteği (az su, çok su, taban suyu v.s), iklim isteği (serin, sıcak, soğuk) gibi faktörlerin yanında toprağın PH değerinden bahsedilir.

Yapraklar Neden kıvrılır?

BİTKİNİN YAPRAKLARI NEDEN KIVRILIR? * En popüler ev bitkileri, genellikle tropikal alanlarda yaşayan büyük bitkilerdir. Ormanın nemli ortamında gelişen bu bitkiler nemin çok düşük olduğu bir ortamda kıvrık yaprak belirtileri gösterir.

Domateslerin yaprakları neden kıvrılır?

Nem eksikliği Çok sık, domateslerin üzerindeki yapraklar yetersiz sulama gibi banal bir nedenden ötürü solmaya ve kıvrılmaya başlar. Bu durumda, domateslerin kendileri yapraklarını çevirir, çünkü alanları azalır, bu da her yaprağın yüzeyinden daha az su buharlaşması anlamına gelir.

Domates çürümesi nasıl önlenir?

Domatesin çürümesi nasıl engellenir? - Domatesleri kullanmayıp kaldırdığınız kutu, sepet veya kiler gibi ortamlarda muhafaza ederken mutlaka üstlere güve kovan sprey sıkınız. Domatesleri yemeden önce bol suyla yıkamayı unutmayınız. - Domates güvesi (tuta) için feromon tuzağını kurunuz.

Domates mildiyösü nedir?

Domates Mildiyösü, domates ve patateslerin en tehlikeli hastalıklarından birisidir. Yüzde 95-100 gibi yüksek nisbi nemin bulunduğu 16-20 derece sıcaklıktaki serin, sisli, çiğli ve yağışlı havalarda hastalık hızla yayılarak geniş alanlarda büyük tahribatlar yapar.

Mildiyö hastalığı ne demek?

Mildiyö, Peronospora farinosa türünün neden olduğu bitki hastalığı. Yaprakların alt kısmında gri mantar yapısının oluşması. Hastalığa yakalanmış yapraklar aşağıya doğru kıvrılır, kalınlaşır ve yaprakların ön yüzünde renk değişimi olur. Hastalığa yakalanan yaprakların gelişmesi durur.

Soğan mildiyösü nedir?

''Mildiyö Hastalığı'' başta soğan olmak üzere sarımsakta da görülmekte olup, ilk belirtileri soğan yapraklarının dip ve orta kısımlarındaki klorotik çukurlaşmalardır. Hastalık ne kadar erken görülür ve yayılırsa ürün kaybı da o nispette büyük olur.

Soğan yaprakları neden sararır?

Soğan veya tütün tırtılları, soğanın tüylerinin sararmasına da yol açar. Geziler yaprak bitlerinden daha küçüktür; kendisi gibi, hücre suyunu yer, bu da soğan yaprağı bıçaklarının sararmasına ve kurumasına neden olur.

Fungal hastalık ne demek?

Tanımı: Hastalık etmeni kışı tohum içinde veya tarladaki hastalıklı bitki artıkları üzerinde geçirir. Bulaşık tohumların tarlada çimlenmesi sonucunda belirir ve önce kotiledonlarda görülür. Fungus uygun iklim koşullarında yaprak, dal veya meyvelerde 4–5 gün içinde çimlenme süresini tamamlayarak leke oluşturur.

Toprak kökenli fungal hastalıklar nelerdir?

Toprak kökenli hastalıklar; seralarda solgunluk ve kök hastalıklarına neden olan patojenler (Fusarium spp., Rhizoctonia solani, Pythium spp., Phytopthora spp., Sclerotinia sclerotiorum, Botrytis cinerea vd.) toprakta uzun yıllar canliliğını sürdürmektedir.