Özel gereksinim raporu ile araç alınır mi?

İçindekiler:

  1. Özel gereksinim raporu ile araç alınır mi?
  2. Yüzde kaç rapor ile araba alınır?
  3. ÖGV raporuyla araba alınır mı?
  4. Raporda özel koşul gereksinimi vardır ne demek?

Özel gereksinim raporu ile araç alınır mi?

% 90 ve üzeri Özel gereksinimli yakını olanlar ÖTV (Özel Tüketim Vergisi ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) muafiyetli sıfır araç alma hakları vardır. ... Özel gereksinim oranı 'ın altında olan kişiler alacakları otomobilde engellerine yönelik düzenleme yaparak ÖTV muafiyetinden yararlanabilirler.

Yüzde kaç rapor ile araba alınır?

YÜZDE 40 ÜSTÜ ENGEL DURUMUNA GÖRE Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır.

ÖGV raporuyla araba alınır mı?

Buna göre çocuklar için özel gereksinim raporunda “özel koşul gereksinimi vardır (ÖKGV)” ibaresi yazılı olanların engel oranı; %90-99 arasına karşılık geleceğinden, raporunda bu ibare yazılı olanların ÖTV istisnalı araç alması mümkün olacaktır. ... Raporun bitimine 6 aydan az kalanlar için araç alımı mümkün olmayacaktır.

Raporda özel koşul gereksinimi vardır ne demek?

Özel gereksinim: Çocuğun toplumsal yaşama eşit katılabilmesi için bedensel ya da gelişimsel işlev kısıtlılığı olmayan bireylerden farklı sağlık, eğitim, rehabilitasyon, cihaz, ortez, protez, çevresel düzenlemeler ve diğer sosyal ve ekonomik haklara ve hizmetlere gereksiniminin olmasını ifade etmektedir.