Parolun içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Parolun içinde ne var?
  2. Parasetamol ana maddesi nedir?
  3. Parasetamol neden üretilir?
  4. Parol şurup kaç yaş için uygundur?

Parolun içinde ne var?

Parol tablet; her tablette 500 mg parasetamol içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Parol Tabletin aktif maddesi parasetamol, klinik olarak kanıtlanmıĢ, analjezik ve antipiretik etkili bir ilaçtır. Hipotalamustaki termoregülasyon merkezi üzerindeki etkisi ile antipiretik etki gösterir.

Parasetamol ana maddesi nedir?

Tüm dünyada parasetamol veya asetaminofen en sık kullanılan, reçetesiz de satılabilen analjezik ve antipiretik ilaçlardan biridir. Etkin maddenin her iki ismi de kimyasal adından türetilmiştir: N-asetil-para-aminofenol.

Parasetamol neden üretilir?

Paracetamol üretimine Nitrobenzen'den başlar ve katalitik hidrojenasyon yöntemiyle kendi tesislerinde ürettiği hidrojen'i kullanarak Paraaminophenol'u yani ana hammaddeyi üretir sonra Asetilasyon reaksiyonu ile Paraaminophenol'ü Acetic Acid Anhydrid ile muamele ederek Paracetamol'ü elde eder.

Parol şurup kaç yaş için uygundur?

Tüm çocuklarda ilaç kullanımı 4-6 saatte bir ve günde maksimum 4 tablet olmalıdır. 6 yaşından küçük çocuklara sadece Parol'un likit (şurup) formu doktorun reçete ettiği dozda verilmelidir. 2 yaşından küçük çocuklara doktor gerekli görmedikçe verilmemelidir.