Kamu Görevlileri derneklere üye olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Kamu Görevlileri derneklere üye olabilir mi?
  2. Memurlar derneğe üye olur mu?
  3. Devlet memuru vakıf başkanı olabilir mi?
  4. Devlet memuru Spor Kulübü başkanı olabilir mi?
  5. Memurlar vakıf yöneticisi olabilir mi?
  6. Derneklere üye olmak polisliğe engel mi?
  7. Köy derneği yönetimi kaç kişiden oluşur?
  8. Dernek yönetimi en fazla kaç kişiden oluşur?
  9. Derneklere Yeni üye kaydı nasıl yapılır?
  10. Derneğe üye Girisine ve Uyeligin sonlandırılması hangi organ karar verir?
  11. Pasif dernek üyeliği nedir?

Kamu Görevlileri derneklere üye olabilir mi?

Kamu Hizmeti Görevlilerinden; Türk Silahlı Kuvvetleri, Kolluk kuvvetleri mensupları ile Özel kanunlarında dernek kurması yasaklananlar ve kısıtlananlar dernek kuramazlar, dernek üyesi olamazlar. Fakat faaliyetlerine katılabilirler.

Memurlar derneğe üye olur mu?

657 sayılı Kanunda da memurların dernek üyeliğini kısıtlayıcı bir hüküm bulunmamakta, sadece ilgili diğer mevzuatta dernek organlarında görev alan kamu görevlilerine bu görevleri için ödeme yapılamayacağına ilişkin hükümler yer almaktadır.

Devlet memuru vakıf başkanı olabilir mi?

Yukarıda yer verilen hüküm ve açılmalar uyarınca; Anayasanın 33 üncü maddesi, 5253 sayılı Dernekler Kanununu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun hükümleri uyarınca Devlet memurlarının dernek ve vakıf kurmaları ile bunlara üye olması ve vakıf ve dernek yönetim kurullarında görev almalarının mümkün bulunmaktadır.

Devlet memuru Spor Kulübü başkanı olabilir mi?

Teşkilat kanununda ve ilgili mevzuatında bir düzenleme yoksa... Devlet memurunun çalıştığı kurumun teşkilat kanununda veya ilgili mevzuatında derneklere üye olmasını kısıtlayıcı herhangi bir özel bir düzenleme olmaması halinde, memurların derneklere üye olması mümkün bulunmaktadır.

Memurlar vakıf yöneticisi olabilir mi?

Anayasanın 33. maddesine göre, "Herkes, önceden izin almaksızın dernek kurma ve bunlara üye olma ya da üyelikten çıkma hürriyetine sahiptir". Bu bağlamda, Devlet memurları da diğer tüm vatandaşlar gibi hem dernek kurabilir hem de kurulmuş bulunan derneklere üye olabilir.

Derneklere üye olmak polisliğe engel mi?

SİYASİ PARTİ , DERNEK , VAKIF VB YERLERE ÜYELİĞİ BULUNANLAR POLİSLİK BAŞVURUSU YAPAMAZ VE DAHA SONRA TESPİT EDİLİRSE İLİŞİĞİ KESİLİR.

Köy derneği yönetimi kaç kişiden oluşur?

(1) Derneğin Yönetim Kurulu sekiz asil üye ve sekiz yedek üyeden oluşur. Derneğin Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin en az beşi, kıdem süresi beşinci yıl olan tüzel kişi üyelerin temsilcilerinden oluşmak zorundadır.

Dernek yönetimi en fazla kaç kişiden oluşur?

Yönetim kurulu, 5 asıl ve 5 yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur. Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle üye tam sayısının yarısının altına düşerse; genel kurul, kalan yönetim kurulu üyeleri ya da denetim kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır.

Derneklere Yeni üye kaydı nasıl yapılır?

Bu hususlar ışığında dernek üyeliğinin aşamaları şunlardır:
  1. Üye olmak isteyen kişinin matbu bir üyelik formu veya yazılı dilekçe ile derneğe üye olmak istediğine dair müracaatı.
  2. Kişinin yazılı üyelik başvurusunun derneğin evrak kayıt defterine (gelen evraka) kaydedilmesi.
Daha fazla öğe...

Derneğe üye Girisine ve Uyeligin sonlandırılması hangi organ karar verir?

Genel kurul, derneğe kayıtlı üyelerden oluşur ve derneğin en yetkili organıdır. Genel kurul, üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verir; dernek organlarını seçer ve derneğin diğer bir organına verilmemiş olan işleri yürütür.

Pasif dernek üyeliği nedir?

PASİF ÜYE b) Derneğe üyeliği kabul görmüş üye, Genel Kurul ilan tarihinden 15 gün öncesine kadar olan üye aidatlarını yatırmamış üye pasif üye olacağından seçme, seçilme ve oy kullanma hakkından yoksun olacaktır.