Muhakkik ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Muhakkik ne iş yapar?
  2. Muhakkik soruşturmayı nasıl yapar?
  3. Müfettiş soruşturması ne kadar sürer?
  4. Muhakkik ne demek sözlük?
  5. Memura ceza nasıl verilir?
  6. Adli soruşturmayı kim yapar?
  7. Muhakkik görevlendirme nasil olur?
  8. Disiplin soruşturması ne kadar sürer?
  9. Müfettiş ceza verebilir mi?
  10. Muhakkik atamak ne demek?
  11. Muhakkiklik eğitimi nedir?
  12. Memurlar hakkında disiplin soruşturması en fazla ne kadar sürer?
  13. Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?
  14. Soruşturma işlemleri nelerdir?
  15. Soruşturma nasıl başlar?
  16. Polis Disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanmalı?
  17. Muhakkik inceleme süresi ne kadardır?

Muhakkik ne iş yapar?

Kamu yönetimi alanında yapılan uygulamalarda, muhtelif yollarla gelen iddiaların, şikâyetlerin doğru olup olmadığının, gerçeğin ne olduğunun incelenmesi için yapılan çalışmalara/araştırmalara tahkikat, bunun için görevlendirilen müfettiş/kontrolör dışında kalan kamu personeline de “muhakkik” denilmektedir.

Muhakkik soruşturmayı nasıl yapar?

(2) Muhakkik, soruşturma konusu fiil veya hâl dışında disipline aykırı yeni bir fiil veya hâl tespit ederse kendiliğinden soruşturma yapamaz. Durumu disiplin amirine yazılı olarak bildirir. Kendisine yazılı olarak ek soruşturma görevi verildiği takdirde bu konularda da soruşturma yapabilir.

Müfettiş soruşturması ne kadar sürer?

Uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarını gerektiren hallerde 1 ay, Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren hâllerde ise 6 aydır.

Muhakkik ne demek sözlük?

1. Bir şeyin, bir olay veya durumun aslını esâsını, doğru olup olmadığını araştıran, gerçeği ortaya koyan, tahkik eden kimse.

Memura ceza nasıl verilir?

Disiplin Cezası Vermeye Yetkili Amir ve Kurullar Devlet memurluğundan çıkarma cezası amirlerin bu yoldaki isteği üzerine, memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulu kararı ile verilir. Disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulunun ayrı bir ceza tayinine yetkisi yoktur, cezayı kabul veya reddeder.

Adli soruşturmayı kim yapar?

Soruşturma, kural olarak gizli, yazılı ve hızlı bir şekilde yapılır. Cumhuriyet savcısı soruşturma aşamasını yürüten temel adli makamdır. Cumhuriyet savcısı, kovuşturma evresinde suje olarak taraf ise de, soruşturma evresinde usul işlemi yaparken tarafsız davranmak zorundadır.

Muhakkik görevlendirme nasil olur?

Muhakkik(soruşturmacı), soruşturmaya, emri vermeye yetkili makamın bu konudaki emri üzerine işe başlar. Hangi suçtan dolayı hangi memur hakkında soruşturma yapmakla görevlendirilmişse, sadece o emir kapsamında ve soruşturma emrinde belirtilen çerçevede soruşturma yapabilir.

Disiplin soruşturması ne kadar sürer?

Disiplin Cezası Karar Süresi Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hallerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna 15 gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.

Müfettiş ceza verebilir mi?

Danıştay, müfettişe yaptığı değerlendirmelerden dolayı ceza verilemeyeceği yönünde önemli bir karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan olayda, bir eğitim müfettişine aylıktan kesme cezası verilmiştir. ... Danıştay, vermiş olduğu kararda, bu hususların müfettişlik görevinin gereklerine ilişkin olduğunu belirtmiştir.

Muhakkik atamak ne demek?

Muhakkik: Tahkik eden yani işin hakikatini araştıran araştırmacı alim demektir. Risale-i Nur ve Bediüzzaman hazretleri iman hakikatlerini derinlemesine tahkik eden ve tahkiki imanı kazandırmaya çalışan bir muhakkiktir. Yani Risale-i Nur mesleği tahkik ve muhakkiklik mesleğidir.

Muhakkiklik eğitimi nedir?

Bu eğitim programı sonunda okul/kurum müdürlerimizin inceleme, soruşturma ve ön inceleme ile ilgili temel kavramları, disiplin hukuku ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri ile kendisine verilen inceleme/ soruşturma görevlerini yerine getirecek bilgi ve becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır. ...

Memurlar hakkında disiplin soruşturması en fazla ne kadar sürer?

Memurluktan çıkarma cezası için disiplin amirleri tarafından yaptırılan soruşturmaya ait dosya, memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kuruluna tevdiinden itibaren azami altı ay içinde bu kurulca, karara bağlanır.

Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?

Buna göre memuriyette disiplin cezası, “kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin Devlet Memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde veya dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara” ...

Soruşturma işlemleri nelerdir?

Yetkili mercilerce suç şüphesinin öğrenilmesinden iddianamenin kabulüne kadar geçen evreye soruşturma denir. Savunma haklarına zarar vermemek koşuluyla soruşturma evresindeki usul işlemleri gizlidir. Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir.

Soruşturma nasıl başlar?

Soruşturma, suç işlendiğine dair yapılan ihbar veya şikayet üzerine başlar. Bazı suçların soruşturulması ve kovuşturulması için mağdurun şikayeti gerekir. Bazı suçlarda ise şikayete gerek olmaz. Herhangi bir şekilde suçun işlendiğini öğrenen savcılık derhal ve re'sen soruşturma başlatır.

Polis Disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanmalı?

# Soruşturma, görevlendirme yazısının tebliğ tarihinden itibaren 2 AY içinde tamamlanmalıdır. Bu süre içinde tamamlanamazsa soruşturmacı gerekçeli olarak ek süre talep edebilir. Disiplin amiri gerekçeyi değerlendirerek ve zamanaşımı sürelerini (2-6 yıl) dikkate alarak karar verir (m.53/A-l).

Muhakkik inceleme süresi ne kadardır?

Muhakkik tarafından yapılacak olan soruşturmanın içeriğine göre bu süre örneğin 1 ay olabileceği gibi daha kapsamlı soruşturma ve incelemelerde bu süre 6 ay 1 yıl gibi sürelere de uzayabilmektedir.