Cezaya nasıl itiraz edilir?

İçindekiler:

  1. Cezaya nasıl itiraz edilir?
  2. Ceza itiraz dilekçesi nereye verilir?
  3. Idari para cezalarına itiraz nereye yapılır?
  4. Sulh ceza Hakimliğine itiraz hangi mahkeme?
  5. Sulh ceza Hakimliğine itiraz ne zaman sonuçlanır?
  6. Mahkemeye itiraz etme yolu nedir?
  7. Asliye ceza mahkemesine kararına itiraz hangi mahkemeye yapılır?
  8. Takipsizlik kararına itiraz ne zaman sonuçlanır?
  9. Sulh ceza Hakimliğine itiraz hangi mahkemeye yapılır?
  10. Araç plakasına yazılan cezaya nasıl itiraz edilir?
  11. Trafik cezasına itiraz ödeme süresini durdurur mu?

Cezaya nasıl itiraz edilir?

Trafik cezasına itiraz Sulh Ceza Hâkimliğine ya da UYAP üzerinden dilekçeyle yapılabilmektedir. Dilekçeye ek olarak bazı belgelerin eklenmesi gerekir. (Trafik cezasına ait karar tutanağının, ruhsatın, ehliyetin ve kimliğin fotokopisi) 15 gün içinde itiraz edilmediği takdirde ceza kesinleşir.

Ceza itiraz dilekçesi nereye verilir?

İtiraz Dilekçesi Nereye Verilir? Hangi mahkeme karar vermişse, itiraz dilekçesi de o mahkemeye verilmelidir (CMk md. 268/1). Çünkü, kararına itiraz edilen hakim veya mahkeme itirazın haklı olduğu kanaatine varırsa, talep doğrultusunda kararını kendiliğinden düzeltebilir (CMK md. 268/2).

Idari para cezalarına itiraz nereye yapılır?

5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 27. maddesine göre idari para cezalarına karşı Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz edilebilir. İdari para cezası ile birlikte ayrıca bir yaptırım kararı da verilmişse, örneğin para cezasıyla birlikte ayrıca işyerini kapatma cezası verilmişse, görevli mahkeme İdare Mahkemesi olmaktadır.

Sulh ceza Hakimliğine itiraz hangi mahkeme?

Naip hâkim kararlarına yapılacak itirazların incelenmesi, mensup oldukları ağır ceza mahkemesi başkanına yapılacaktır. Sulh ceza mahkemesi kararlarına itiraz asliye ceza mahkemesi tarafından incelenecektir.

Sulh ceza Hakimliğine itiraz ne zaman sonuçlanır?

Cumhuriyet savcısı, kararı itiraz edene ve şüpheliye bildirir. Sulh ceza hâkimliklerinin idari yaptırım kararlarına ilişkin verdiği kararlara karşı itiraz ise kararın tebliği tarihinden itibaren en geç yedi gün içinde yapılır.

Mahkemeye itiraz etme yolu nedir?

Mahkemelerin, hâkimlerine ya da savcıların kararlarının kanunlara aykırı olduğu gerekçesi ile bir üst makama yapılan başvuruya itiraz denir, savcılık kararına karşı yapılan itiraza ceza muhakemeleri kanunda hukuki çare denirken mahkeme ve hâkimlerin kararına yapılan itiraza kanun yolu denilir.

Asliye ceza mahkemesine kararına itiraz hangi mahkemeye yapılır?

Asliye ceza mahkemesi hâkimi tarafından verilen kararlara yapılacak itirazların incelenmesi, yargı çevresinde bulundukları ağır ceza mahkemesine ve bu mahkeme ile başkanı tarafından verilen kararlar hakkındaki itirazların incelenmesi, o yerde ağır ceza mahkemesinin birden çok dairesinin bulunması hâlinde, numara olarak ...

Takipsizlik kararına itiraz ne zaman sonuçlanır?

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (KYOK), itiraz edilmezse kararın tebliğinden 15 gün sonra, karara itiraz edilirse sulh ceza hakimliği tarafından itiraz başvurusunun reddedilmesi üzerine kesinleşir.

Sulh ceza Hakimliğine itiraz hangi mahkemeye yapılır?

Sulh ceza hâkiminin kararlarına yapılan itirazların incelenmesi, yargı çevresinde bulundukları asliye ceza mahkemesi hâkimine; sulh ceza işleri, asliye ceza hâkimi tarafından görülüyorsa itirazı inceleme yetkisi ağır ceza işlerini gören mahkeme başkanına aittir.

Araç plakasına yazılan cezaya nasıl itiraz edilir?

TRAFİK CEZASINA NASIL İTİRAZ EDİLEBİLİR? MADDE 16 – (1) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağına karşı, kararın tebliği tarihinden itibaren en geç 15 (onbeş) gün içinde sulh ceza mahkemesine itiraz için başvurulabilir. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde idari para cezası kesinleşir”.

Trafik cezasına itiraz ödeme süresini durdurur mu?

Yine kanun uyarınca ceza, kişinin ehliyetine kesilmişse trafik cezası itiraz süresi o an itibari ile başlayacaktır. ... Cezaya itiraz edilecek 15 günlük süre ise muhtara teslim edildiği andan itibaren başlar. Cezanın kesildiği iki durumda da süresi içerisinde itiraz gerçekleşmezse, ceza kesinleşecektir.