Ayrılık Çeşmesi hangi semtte?

İçindekiler:

  1. Ayrılık Çeşmesi hangi semtte?
  2. Ayrılık çeşmesinden Sabiha Gökçen nasıl gidilir?
  3. Ayrılık çeşmesinden Kadıköy'e nasıl gidilir?
  4. Son Marmaray ne zaman?
  5. Üsküdardan Kadıköye nasıl geçilir?
  6. Ayrılık Çeşmesi adı nereden gelir?
  7. Marmaray bugün kaça kadar açık?
  8. Marmaray ne zaman kapaniyor?
  9. Üsküdardan Kadıköye vapur var mı?

Ayrılık Çeşmesi hangi semtte?

Ayrılıkçeşme, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Kadıköy ilçesinde bir semttir. Bir semt olduğundan kesin sınırları çizilememekle birlikte, idari olarak Rasimpaşa mahallesi sınırları içinde kaldığı söylenebilir. Semt, adını IV. Murad tarafından 17. yüzyıl'da yaptırılan Ayrılıkçeşmesi'nden almaktadır.

Ayrılık çeşmesinden Sabiha Gökçen nasıl gidilir?

Size en yakın Marmaray durağından Marmaray'a binmelisiniz. Anadolu Yakası'na geçtikten sonra Marmaray Ayrılık Çeşmesi durağında inebilirsiniz. Sabiha Gökçen'e en yakın marmaray durağı Ayrılık Çeşmesi durağıdır. Burada indikten sonra Kadıköy – Tavşantepe metrosuna aktarma yaparak, Kartal durağında inebilirsiniz.

Ayrılık çeşmesinden Kadıköy'e nasıl gidilir?

Ayrılıkçeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme durakları bulunan Marmaray ile Kadıköy'e ulaşım sağlamak için; Ayrılıkçeşmesi durağında indikten sonra, metro bağlantısını kullanarak, bir durak sonra Kadıköy durağında inebilirsiniz. Marmaray durakları arası ulaşım, ortalama 4 dakika sürmektedir.

Son Marmaray ne zaman?

Marmaray'da Zeytinburnu ile Maltepe arasında ise 8 dakika aralıklarla ek tren seferleri yapılıyor. Milyonlarca İstanbulluyu taşıyan Marmaray'ın sefer saatleri sabah 6'da başlıyor ve en geç 22:15'te son buluyor.

Üsküdardan Kadıköye nasıl geçilir?

Üsküdar-Kadıköy arası seyahat edecekseniz;
  1. Marmaray hattını kullanarak, önce Ayrılıkçeşmesi durağına gelebilir ve hemen oradan Kadıköy-Tavşantepe metrosunu kullanarak, 1 durak sonra Kadıköy'e ulaşım sağlayabilirsiniz.
  2. Otobüs ile ulaşım için 12 ve 12A otobüs seferlerini tercih edebilirsiniz.
Daha fazla öğe...

Ayrılık Çeşmesi adı nereden gelir?

Ayrıca Mekke'ye gitmek üzere yola çıkan Hacı kafileleri ve Surre Alayları'nın da burada toplaşıp uğurlandığı da bilinmektedir. Rivayete göre şehirden ayrılan kafileler son olarak buradan uğurlandığı için çeşmenin adı Ayrılık Çeşmesi olarak halk diline yerleşmiştir. Sefere buradan uğurlanan padişahlar içinde IV.

Marmaray bugün kaça kadar açık?

Hafta içi her gün: 06:00- 20:00 saatleri arasında normal tarifesinde, 20:00'dan sonra sadece Halkalı-Gebze-Halkalı arasında 15 dakika aralıklarla çalışacaktır. Cumartesi ve Pazar günü: Sadece Halkalı-Gebze-Halkalı arası 30 dakika aralıklarla çalışacaktır.

Marmaray ne zaman kapaniyor?

Marmaray'da Zeytinburnu ile Maltepe arasında ise 8 dakika aralıklarla ek tren seferleri yapılıyor. Milyonlarca İstanbulluyu taşıyan Marmaray'ın sefer saatleri sabah 6'da başlıyor ve en geç 22:15'te son buluyor.

Üsküdardan Kadıköye vapur var mı?

Karşılıklı olarak hafta içi günlerde 14; hafta sonu ve resmi tatillerde ise 12 sefer gerçekleştirilecek. KadıköyÜsküdar bağlantısı 25 dakika, Üsküdar – Ortaköy 10 dakika ve toplum yolculuk süresi 35 dakika olacak.