Tebellüğ tarihi ne demek?

İçindekiler:

  1. Tebellüğ tarihi ne demek?
  2. Tebliğ eden ve tebellüğ eden nedir?
  3. Tebliği tarihi ne demek?
  4. Tebliğ etmek ne anlama gelir?
  5. Tebligat Kanununa göre süre ne zaman başlar?
  6. Tebliğ ve tebellüğ belgesi nedir?
  7. Tebliğ yokluğu nedir?
  8. Muhtara tebligatta süre ne zaman başlar?

Tebellüğ tarihi ne demek?

Tebellüğ kelimesinin sözcük anlamı kendisine gönderilen resmi bir bildirimi alma anlamlarını taşımaktadır.

Tebliğ eden ve tebellüğ eden nedir?

Tebliğ kelimesiyle aynı kökten türemiş olan bu sözcük hem anlamak hem de tebliği anlayıp kabul etmek demektir. ... Tebellüğ kelimesi ilk kez Hz. Muhammed'in tebliğini kabul edip Müslüman olan ashabı için kullanılmıştır. Tebliğ etmek mesajı ulaştırmak ve aktarmak anlamına gelir.

Tebliği tarihi ne demek?

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre mahkemeye itirazda bulunan S.Z. ... İstinaf mahkemesi kararında şu ifadelere yer verdi: “Tebligat Kanunu'na göre tebliğ tarihi, ihbarnamenin kapıya yapıştırdığı tarihtir.

Tebliğ etmek ne anlama gelir?

Tebliğ, kelime manasıyla “bildirme, duyurma, haber verme” manasına gelir.

Tebligat Kanununa göre süre ne zaman başlar?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/19/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Tebliğ ve tebellüğ belgesi nedir?

resmi yazışmalarda, bir uygulamanın anlatıcısı muhattabına bu belgeyi uzatır. maksat bu uygulamanın duyurulması ve uygulamanın içresi kişilerce okunmasıdır.

Tebliğ yokluğu nedir?

Tebliğ yokluğunda adından da anla- şıldığı üzere, tebliğ olarak nitelendirilecek bir işlem bulunmamaktadır, oysa usulsüz tebliğde Tebligat Kanunu hükümlerine aykırı olan başka bir deyişle usule aykırı bir tebliğ söz konusudur. ... Tebliğ yokluğunda tebliğe bağlanan hukuki sonuçlar ortaya çıkmaz.

Muhtara tebligatta süre ne zaman başlar?

Ancak durum böyle olmaz beyanda bulunan tebligatı almaya yetkili şahıs beyanı imzalamaz ve tebliğ evrakını kabul etmezse,memur bu hususu tutanağa yazar ve imzalar ve tebliğ olunacak evrakı muhtar veya ihtiyar heyetinden birine yada kolluk amir ve memurlarına imza karşılığında teslim eder,teslim ettiği kişinin(muhtarlık ...