Secereler nedir tarih?

İçindekiler:

  1. Secereler nedir tarih?
  2. Şecer anlamı nedir?
  3. Şecere ne demek TDK?
  4. Arapça şecere ne demek?
  5. Soy seceresi ne demek?
  6. SCR li köpek ne demek?
  7. Şecer ne demek Osmanlıca?
  8. Şerer ne demek Osmanlıca?
  9. Şecere ne demek edebiyat?
  10. Şecere nasıl yapılır?
  11. Seceresini çıkarmak ne demek?
  12. Kedi seceresi almak icin ne yapmak gerekir?
  13. Irk garantisi nedir?
  14. Köpeklerde A secere nedir?
  15. Secereli kedi ne demek?
  16. Şecere belgesi almanın maliyeti nedir?
  17. Kedime şecere nasıl alabilirim?
  18. Soy ağacı SCR olarak adlandırılır mı?
  19. Şecere hangi dil?

Secereler nedir tarih?

Bir kişinin, bir ailenin kökü durumunda olan en uzak atalardan başlayarak gövde ve dallar konumundaki babaları ve onların çocuklarını gösteren ağaç şeklinde şematik çizime şecere denir. Ayrıca soy ağacı, soy kütüğü, ensâb kütüğü, nesepnâme, silsilenâme kelimeleri de bu anlamda kullanılmaktadır.

Şecer anlamı nedir?

ŞECERE. 1. Bir kimse veya âilenin en uzak atasından başlayarak kendisine kadar gelen bütün fertlerini gösteren ve daha çok ağaç resmi şeklinde yapılan çizelge, soy ağacı, soy kütüğü, silsilenâme: Araplarda cins atların da şecereleri vardır (Celâl E.

Şecere ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'şecere'dir. ŞECERE SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı, 'soyağacı' olan şecere sözcüğü; Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Arapça şecere ne demek?

Arapça şcr kökünden gelen şacarat شجرة z "1. ağaç, 2. soy ağacı" sözcüğünden alıntıdır. Şecere kelimesi tarihte bilinen ilk kez Kıpçak Türkçesi Sözlüğü (1500 yılından önce) eserinde yer almıştır.

Soy seceresi ne demek?

Soyağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. Atasal çizelgeler bir kişinin atalarını gösterir, o kişi altta, ataları yukarıda gösterildiği için çizelge bir ağaca benzer.

SCR li köpek ne demek?

Secere, soy ağacı demektir. Secereli köpek ise annesi babası ve daha ileri geçmişi bilinen ve “kayıtlı” olan köpek demektir. Ülkemizde geçerli secereler sadece FCI ve AKC'ye ait secerelerdir.

Şecer ne demek Osmanlıca?

şecer / شجر Ağaç. Kütük. Sülâle. Bir soyun bütün fertlerini gösterir cetvel.

Şerer ne demek Osmanlıca?

serer. (Çoğulu: Esirre) Ayın son gecesi. ... Mantar üstünde olan kabuk, balçık, toprak (Bu mânâya Çoğulu: Esrâr ve C: Esârir).

Şecere ne demek edebiyat?

Şecere nedir edebiyat? Bir kişinin, bir ailenin kökü durumunda olan en uzak atalardan başlayarak gövde ve dallar konumundaki babaları ve onların çocuklarını gösteren ağaç şeklinde şematik çizime şecere denir. Ayrıca soy ağacı, soy kütüğü, ensâb kütüğü, nesepnâme, silsilenâme kelimeleri de bu anlamda kullanılmaktadır.

Şecere nasıl yapılır?

Şecere, soy ağacı demektir. Kedinizin atalarının kayıt altına alındığı bir belge olarak adlandırılabilir. Kedinize şecere çıkartmak istiyorsanız WCC'ye kayıtlı olan derneklere başvuru yapmanız en mantıklı yoldur ama tek seçenek değildir elbet.

Seceresini çıkarmak ne demek?

Şecere, soy ağacı demektir. Kedinizin atalarının kayıt altına alındığı bir belge olarak adlandırılabilir. Kedinize şecere çıkartmak istiyorsanız WCC'ye (Dünya Kedi Kongresi) kayıtlı olan derneklere başvuru yapmanız en mantıklı yoldur ama tek seçenek değildir elbet.

Kedi seceresi almak icin ne yapmak gerekir?

Kedinize şecere alabilmek için kedinizi yarışmaya sokmalı ve hakemlerin onayını almalısınız. Yarışmada hakemler kedinizi değerlendirmekte, federasyonda tanımlı ırklardan birinden olup olmadığını incelemekte ve sağlıklı bir kediyse ırk tescili onayı olan raporunu düzenlemektedir.

Irk garantisi nedir?

Bir ırkın ırk garantisi sadece; Soy Kütüğü Belgesi- seceredir. ... Bu belge; Tüm Dünyada, Köpeklerle ilgili kurulmuş olan, bazı kurumlar ve ya clublar tarafından, ilgili köpeklerin, kayıt altına alındıklarını ve takiplerinin yapıldığını gösteren, belgedir.

Köpeklerde A secere nedir?

Soy kütüğü anlamına gelen “Secere” ,bir köpeğin tamamen safkan olduğunu resmi olarak kanıtlayan ve köpeğin soy kütüğündeki atalarını ve bu soy kütüğündeki köpeklerin yarışmalarda aldığı başarılar hakkında bilgi veren evraktır. Bu evrak Türkiye'de KIF ( Köpek Irkları Fedarasyonu ) dan çıkartılır.

Secereli kedi ne demek?

Secere Belgesi, bir nevi kedi kimlik kaydıdır. Her kedinin kimlik ve atalarına ait bilgiler, oluşturulan DKED ve eş zamanlı olarak WCF ( World Cat FEderation ) kayıt sistemine girildiği için uluslararası geçerliliğe sahiptir.

Şecere belgesi almanın maliyeti nedir?

WCF hologramlı secereler 75 TL dir. Transfer belgesi 50 TL BAĞIŞ karşılığında düzenlenmektedir.

Kedime şecere nasıl alabilirim?

Kedinize şecere alabilmek için kedinizi yarışmaya sokmalı ve hakemlerin onayını almalısınız. Yarışmada hakemler kedinizi değerlendirmekte, federasyonda tanımlı ırklardan birinden olup olmadığını incelemekte ve sağlıklı bir kediyse ırk tescili onayı olan raporunu düzenlemektedir.

Soy ağacı SCR olarak adlandırılır mı?

Soy Ağacı yada Aile Ağacı'nın anlamıysa; Soy ağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. ... Soy ağacı, Şecere ile eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.

Şecere hangi dil?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'şecere'dir. ŞECERE SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı, 'soyağacı' olan şecere sözcüğü; Türkçeye Arapçadan geçmiştir.