Nedir Kozmik?

İçindekiler:

  1. Nedir Kozmik?
  2. Kozmik cisim ne demek?
  3. Kozmik zaman ne demektir?
  4. Sicim teorisi nedir basit?
  5. Sicim ne demek TDK?
  6. Gerçek zaman ne demek?
  7. Vizyonun nedir sorusuna cevap?

Nedir Kozmik?

Kozmik kelimesi, evrenle ve onun genel düzeniyle ilgili anlamına gelmektedir. Günümüzde, yüksek öneme sahip, gizli yada gizemli ve geneli ilgilendiren "şeylere" hitaben kullanılır ve önemlerini belirtmek için sıfat olarak eklenir.

Kozmik cisim ne demek?

ѻ Kozmik cisim (madde): fizik. Kâinâtı meydana getiren madde. Kozmik ışın: fizik. Uzaydan gelen ve ancak özel cihazlarla tespit edilebilen çok kısa dalga boylu, nüfuz kābiliyeti yüksek, kaynağı çoğunlukla belirlenemeyen ışın.

Kozmik zaman ne demektir?

Birincisi olayların yaşandığı, kişilerin içinde bulunduğu şimdiki zamandır. Buna gerçek zaman denir. İkincisi romandaki kişilerin geçmişini hatırlaması üzerine geçmişten içinde bulunan ana kadar geçen zamandır. Buna kozmik zaman adı verilir.

Sicim teorisi nedir basit?

Sicim teorisi, parçacık fiziğinde, kuantum mekaniği ile Einstein'in genel görelilik kuramını birleştiren bir teori. "Sicim" adı, klasik yaklaşımda "sıfır boyutlu noktalar" şeklinde tarif edilen atomaltı parçacıkların, aslında "bir boyutlu ve ipliksi varlıklar" olabileceği varsayımına dayanır.

Sicim ne demek TDK?

Keten, kenevir vb. bitkilerin liflerinden yapılan ince ip, kınnap.

Gerçek zaman ne demek?

icinde bulunulan zaman. mesela, bir su damlası da içinde akmakta olduğu boruya bakıp o an geçtiği yere "işte gerçek boru burasıdır" dese çok da doğru olmaz sanki... ... hem bugünün düne, dünün yarına üstünlüğü yoktur gerçek olmak bağlamında....

Vizyonun nedir sorusuna cevap?

Vizyon, bahsedilen kurumun/firmanın/topluluğun gelecekteki hedefleri hakkında bilgi verir. “Amacımız nedir, nerelere gelmek istiyoruz?” gibi soruları yanıtlar. Misyon ise, bahsedilen kurumun/firmanın/topluluğun kurulma amacı hakkında bilgi verir.